Enduro 02.02.2017

Vantaan Moottorikerho avaa uuden sähköpyörien ajoradan

Lavangossa pääsee pian ajamaan KTM:n sähkömoottoripyörillä. Kuva: KTM

Vantaan Moottorikerho tuo markkinoille uuden tavan kokeilla moottoripyöräurheilua ja lanseeraa sähkökäyttöisille enduro-pyörille tarkoitetun ajoradan Vantaan Vauhtikeskuksessa sijaitsevalla motocross-radalla. Palvelun tuotannosta VMK:lle vastaa Elektric Arenaa operoiva Elmotion Oy.

Moottoripyöräkärpänen puraisee monia, mutta ajokokeilun järjestäminen turvallisesti on ollut haastavaa.

“Meiltä kysytään viikottain missä ja miten ajamista voisi kokeilla, eikä valmista mallia ole aikaisemmin ollut”, sanoo VMK:n puheenjohtaja Pasi Jaatinen.

“Kokeiluhaluisten joukossa on paljon lapsia ja nuoruudessaan mopoa ajaneita miehiä, mutta joukossa on myös ilahduttavan paljon naisia”, Jaatinen jatkaa.

Electric Arenan avaaminen Vantaan Vauhtikeskukseen Lavankoon mahdollistaa turvallisen ja helpon ensikosketuksen offroad-moottoripyörien maailmaan. Akkukäyttöisillä KTM-pyörillä ajaminen on ensikertalaiselle helpompi kokemus ja tarjoaa ajamisen iloa enemmänkin ajaneelle. Sähköpyörää osaa ajaa jokainen, joka pysyy maastopyörällä pystyssä.

Electric Arena -ajorata rakennetaan motocross-rata-alueelle entisen vähälle käytölle jääneen niin sanotu Supercross-radan paikalle. Uusi rata ei ulotu nykyisen motocross-radan alueelle eikä vaikuta sen käyttöön millään tavalla.

Erityisesti VMK:ssa odotetaan, että sähköpyörät tuovat Lavankoon lisää nuoria tyttöjä ja poikia sekä aikuisia naisia.

“Electric Arenan siirtyminen VMK:n hallinoimalle rata-alueelle Vantaan Vauhtikeskukseen Lavankoon vie sähköpyöräharrastamisen kokonaan uudelle tasolle”,  sanoo VMK:n yhteistyökumppani Elmotion Oy:n toimitusjohtaja Jyri Leinonen.

“Vantaan Vauhtikeskuksen motocross-rata on luonteva paikka ajamisen aloittamiseen ja uskon että moni polttomoottorilla ajamista kokeillutkin saa Electric Arenalta uuden alun ajamiseen”, hän tiivistää odotuksensa.

Electric Arena Vantaan Lavanko avataan keväällä heti säiden salliessa ja se on auki radan normaalien aukioloaikojen puitteissa. Uuden palvelukokonaisuuden myötä myös ryhmille suunnatut liikuntapalvelut ovat pian kaupunkilaisten saatavilla myös moottoriradalla”, sanoo Jaatinen.

Lisää Electric Arenan palvelukokonaisuudesta ja kalustosta www.electricarena.fi

Teksti: VMK Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro