Rata-ajo 17.02.2017

Unelmasiirto Mercedekselle kiinnittää Valtteri Bottaksen vahvasti F1-sarjan mestaruustaistoon

Valtteri Bottas

Formula 1 -sarjan kaudesta 2017 tulee suomalaisittain kenties mielenkiintoisin moniin vuosiin. Viime kaudella Williamsilla ajanut Valtteri Bottas sai Nico Rosbergin lopettaessa unelmatilaisuuden ja pääsi Mercedes-AMG-tallin kilpakuljettajaksi brittiläisen Lewis Hamiltonin tallikaveriksi.

Bottas vakuuttaa, että ylimääräisiä paineita ei tulevaan kauteen lähdettäessä ole, vaikka nykyisen tallin autoilla on viimeiset kolme vuotta voitettu niin kuljettajien kuin valmistajien maailmanmestaruus.

– Enemmän on nyt intoa päästä ajamaan kuin paineita. Totta kai pääsen nyt ajamaan varikon halutuimmalla autolla, mutta testeissä sitten vasta alkaa selvitä, minkälaiset voimasuhteet tallien välillä on.

Bottaksen tallikaveri Hamilton on tunnettu raikulimaisesta luonteestaan ja kovasta kilpailuasenteesta sekä kiivaista taisteluista varsinkin entisen tallikaverinsa Nico Rosbergin kanssa. Bottas ei näe ongelmia yhteistyössä.

– Näin Lewisin kanssa, kun kävin vierailemassa Saksassa tehtaalla ja kyllä hän siinä toivotti tervetulleeksi talliin. Radalla ajetaan sitten tietysti kaikkia vastaan, mutta eiköhän meidän yhteistyö tule sujumaan ihan hyvin.

Viime kaudella kahdeksanneksi F1-sarjassa sijoittunut Bottas ymmärtää, että mitään ei tule ilmaiseksi, mutta mahdollisuudet ovat nyt mestaruuteen asti.

–  Töitä täytyy tehdä paljon jo testeistä lähtien ja mitään ei varmasti saa ilmaiseksi. Toisaalta onhan tämä nyt aivan unelmatilaisuus päästä kilpailemaan Mercedeksellä ja mahdollisuudet on varmasti maailmanmestaruuteen asti.

Formula 1 –sarjan käynnistyy Australian Melbournesta 26. maaliskuuta. Bottaksen lisäksi sarjassa kilpailee myös Ferrarilla jatkava, vuoden 2007 maailmanmestari Kimi Räikkönen.

Teksti: Moottoriurheilu.tv
Kuva: Sami Kolsi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo