Ralli 28.08.2019

Valme ja Hokkanen valmiita Naisten Cupin tiukkaan pistetaistoon Laitilassa

Jonna Valme ja Riikka Hokkanen vauhdissa. Kuva: Tuomas Töyry

Vilppulalainen Jonna Valme kilpailee Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan Naisten Cup -luokassa yhdessä kartanlukijansa Riikka Hokkasen kanssa. Kaksikon seuraava osakilpailu on tulevana lauantaina 31.8. Laitilassa ajettava SM Oili Jalonen Ralli. Valmeen ero luokan kärkikuljettajaan, Elina Valtaalaan, on vain kolme pistettä ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua.

Jonna Valme on saanut ralli-innoituksen perheestään, sillä myös molemmat vanhemmat viihtyvät lajin parissa.

– Isä ajaa kilpaa ja äiti on ajanut itsekin sekä toiminut isälle kartturina. Kyllähän tämä taitaa meillä perheharrastus olla, 19-vuotias, kokiksi myöhemmin tänä syksynä valmistuva Jonna kertoo taustoistaan.

Jonna Valme aloitti autourheilun jo heti kun se 15-vuotiaana oli mahdollista.

– Aloitin silloin aikoinaan Renault Cliolla, mutta se auto on jo myyty pois. Nyt alla on Honda Civic, joka tuli meille Liettuasta vuonna 2017 rata-autona. Olemme nyt rakentaneet siitä ralliauton, jossa on Bilsteinin alusta. Olihan siinä oma työnsä saada auto muutettua rallikäyttöön, Valme naurahtaa.

Tulevaisuudestaan Valme ei osaa tarkemmin vielä kertoa, mutta suunnitelmia on viritteillä.

– Ihan vielä en osaa pidemmälle sanoa, mitä tehdään. Civicin lisäksi käytössä on myös yksi Mitsubishin kilpa-auto, jolla on tullut hyviä tuloksia. Tällä hetkellä teen töitä kuusi päivää viikossa sekä opiskelut ovat loppusuoralla, joten sekin tietysti täytyy ottaa huomioon, mutta on myös annettava todella isot kiitokset työnantajan suuntaan, sillä näiden hommien yhdistäminen menee tosi sujuvasti, Valme kiittelee.

Kartturi-Hokkanen odottaa tiukkaa kisaa Laitilassa

Kouvolalainen Riikka Hokkanen on toiminut kartanlukijana jo kuuden kauden ajan. Yhteistyötä Valmeen kanssa on nyt kestänyt vuoden verran.

– Itse asiassa tasan vuosi sitten aloitettiin Jonnan kanssa yhteistyö nimenomaan Laitilassa Naisten Cupin merkeissä. Kulunut kausi on mennyt mukavasti, nyt lähdetään taas mittaamaan Laitilaan vauhtimme. Elina Valtaalan kanssa tulee varmasti kova kisa, 31-vuotias Hokkanen ennakoi.

Naisten Cup ajetaan muiden RSJM-luokkien tapaan niin sanotusti pimeänä eli kuljettajaparit eivät tutustu reittiin ennakkoon, eikä siitä tehdä nuotteja.

– Ei se välttämättä helpota sitä touhua, mutta toki siinä se nuottipäivä jää pois ja kisa on sinänsä ajallisesti lyhyempi. Mutta kyllä se on oma haasteensa tulkita tietä pelkän tiekirjan ja omien näköhavaintojen pohjalta, Hokkanen selventää pimeän rallin luonnetta.

SM Oili Jalonen Rallissa ajetaan yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,12 km. Ensimmäinen kilpailija starttaa Laitilan torilta reitille lauantaina kello 10.01. Rallin huoltotauko alkaa kello 14.51 ja rallin maaliin Laitilan torille tullaan kello 18.55 alkaen.

Aikataulu, SM Oili Jalonen Ralli 31.8.2019

10.01 Lähtö, Laitilan tori
10.55 EK 1 Neittamo
11.30 EK 2 Pato
12.35 EK 3 Varhela 1
13.19 EK 4 Hyyninen
13.43 EK 5 Sannainen 1
14.51 Huoltotauko, huoltoparkki (Turuntie 9, 23800 Laitila)
15.59 EK 6 Varhela 2
16.48 EK 7 Sannainen 2
17.44 EK 8 Pahojoki
18.35 Maali, Laitilan tori

Rallin Naisten Cup -pisteet 3/5 osakilpailun jälkeen

1. Elina Valtaala 30
2. Jonna Valme 27
3. Hanna Yrjölä 12

Osallistujat
Kilpailun osallistujat näet tästä

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli