Ralli 05.02.2019

Valkosilla vahva avaus F-rallisarjassa

Anssi Valkonen ajoi yleisen nuottiluokassa toiseksi. Kuva: Marko Kyöstilä

F-rallisarjan avauskilpailu Hankasalmella helmikuun 2. päivä oli hyvä Autoliitto Härmää edustaville Anssi ja Matias Valkoselle. Anssi ajoi yleisen nuottiluokassa toiseksi ja Matias junioreiden yleiskilpailussa kolmanneksi sekä oman luokkansa toiseksi. Junioreissa ajetaan ilman nuotteja.

Anssi Valkonen kartanlukijanaan Jani Pohto ajoivat kuuden erikoiskokeen kilpailussa yhden pohja-ajan, olivat kerran toinen, kolmas ja neljäs. Eniten eroa pohja-aikoihin tuli neljännelle ja viidennelle erikoiskokeelle.

– Neljännelle erikoiskokeella tauon jälkeen ajoin vain liian varovasti. Viidennellä puolestaan auto sammui penkkaan nojaamisen jälkeen risteyksessä. Siinä meni noin 10 sekuntia ylimääräistä aikaa, Anssi Valkonen laski.

Hän oli todella tyytyväinen sarjan avauksen tulokseen. Kaksikko jäi voittaja Markus Hellströmille vain 1,9 sekuntia.

– Tiukille meni. 70 erikoiskoekilometriä ajetttiin ja tuo on ero. Se meni yli odotusten.

– Olemme tehneet paljon töitä BMW-kilpurin kanssa ja muutokset ovat onnistuneet. Auto on nyt tosi hyvä, kauhavalainen ynnäsi.

Matias Valkonen oli junioreiden yleiskilpailun kolmas. Kuva: Marko Kyöstilä

Matias Valkosen kyydissä istuu Markus Peltonen. Anssin velipoika oli yhtä tyytyväinen Revontulirallin antiin. Junioreiden kolmas tila ja vain 1,6 sekuntia oman luokan kakkostilaan ei tullut kuitenkaan helpolla. Matias Valkonen muisti yhden tosiasian, sijoitukset jaetaan vasta maalissa.

– Kilpailun alussa oli takertelua omassa ajossa, mutta loppua kohti se petraantui. Kovin oli tiukkaa koko kisa, sillä kärjessä ajaneille tuli ongelmia ja nousimme sitäkin kautta tuloksissa. Kyllä siellä penkat pölisi, mutta sitähän se talviralli on, Matias Valkonen totesi.

Myös hänen BMW 325 on saanut hyvää hoitoa Härmän suunnalla.

– Autoa on päivitetty kaikin puolin. Se toimii nyt hyvin, vain kaksi talvirallia viime kaudella ajanut Kauhavalla asuva Matias Valkonen kehuu. Hän tiedostaa mikä on sarjassa ajamisen juju.

– Sarjan toisessa osakilpailussa Kuhmoisissa on tarkoitus jatkaa tasaisuutta. Se on sarjan kannalta tärkeää, Matias Valkonen miettii.

F-rallisarja jatkuu Kuhmoisissa helmikuun 23 päivä.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli