Motocross 07.02.2018

Vakavasta loukkaantumisesta selvinnyt hallitseva Suomen mestari ”Olen kovempi kuin viime vuonna”

Santtu Tiainen aikoo olla numero yksi myös kaudella 2018. Kuva: Nita Korhonen

Motocrossin MX1-luokan hallitseva Suomen mestari Santtu Tiainen lähtee uuteen kauteen vahvempana kuin koskaan. Nuorukainen viettää nykyään suurimman osan ajastaan Suomen ulkopuolella taatakseen itselleen mahdollisimman hyvät harjoittelumahdollisuudet.

Loppuvuodesta 2015 vakavasti nilkkansa loukannut Santtu Tiainen joutui sanomaan hyvästit kilpakentille puoleksitoista vuodeksi. Nuorukainen taisteli kuitenkin itsensä takaisin huipulle ja saavutti viime vuonna, kolme vuotta ensimmäisen mestaruutensa jälkeen, Suomen mestaruuden motocrossin pääluokasta.

Tähän kauteen hallitseva mestari lähtee vain yksi tavoite mielessään: mestaruuden uusiminen.

– Asiat on hyvällä mallilla, niin on hyvä lähteä uuteen kauteen, Tiainen myhäilee.

Kun mies viime vuonna pääsi pyörän selkään vasta maaliskuun puolivälissä, on nyt takana jo hyvä määrä ajotreeniä uudella pyörällä. Tiainen viettää suurimman osan ajastaan Belgiassa, jossa on hyvät harjoittelumahdollisuudet motocross-ajajille.

– Suurin ero edelliseen kauteen on se, että nyt on päästy olemaan koko talvi pyörän päällä menestyksekkään kilpakauden päätteeksi.

 

– SM-sarjassa tulee varmasti olemaan kova taso viime vuoden tapaan. Kärjessä on aika tiukkaa, niin kuin pitää ollakin. Tiedän, että tulen olemaan paljon kovempi kuin viime vuonna. Varsinkin, kun uusi Yamaha on todella loistava.

Ennakkosuosikin paineita Tiainen ei itselleen ota.

– En koe paineita, se on vain hyvä juttu. Viime vuoteenkin lähdettäessä mietittiin, että pystynkö enää edes ajamaan vakavan loukkaantumisen jälkeen. Sitten kuitenkin järkevästi rakennettiin hommaa ja tasaisuus johti mestaruuteen. Sai taistella ihan viimeiseen erään saakka.

Taktiikka kauden 2018 kahteentoista erään on selvä.

– Siellä ei saa nollaeriä olla. Heti ekasta kisasta lähtien on ajettava järkevästi. Lähdetään heti voittamaan ja otetaan luulot pois.

Motocrossin SM-sarja starttaa toukokuun viimeisenä viikonloppuna Hyvinkäältä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Santtu Tiainen jatkaa Yamahalla kaudella 2018

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross