Rata-ajo 10.04.2019

Vain Suomen mestaruus kelpaa APR Competitionille

APR Competitionin tiimi lähtee tavoittelemaan historiallista mestaruutta kuuden kuljettajan voimin. Kuva: Baltic Touring Cars Championship

APR Competitionin kilpatiimi suuntaa uuteen kauteen yksi tavoite mielessään: historian ensimmäinen Legends-luokan suomenmestaruus. Tiimi lähtee tavoittelemaan titteliä kuuden kuljettajan voimin.

Legends-luokalla on edessään historiallinen kisakausi, sillä luokalle on myönnetty virallinen SM-arvo. Alkavalla kaudella taistellaan kaikkien aikojen ensimmäisestä Legendsien suomenmestaruudesta, ja APR Competitionin tiimi on valmiina taistoon.

– Me tulemme isompana ja kovempana kuin koskaan. Tulevalla kaudella on hienoa, että meillä on mukana uusi juniorikuljettaja Leevi sekä pitkän kilpataustan omaava Viktor, joka hyppää kokonaan toisesta lajista mukaan. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata heidän kehityskäyräänsä kauden edetessä. Tavoitteena on ottaa niin SM-sarjan kuin Pohjois-Euroopan mestaruussarjankin voitot kotiin tällä kaudella. Meillä on kokenut ja kova ryhmä kasassa, tuumaa tiimipäällikkö ja itsekin tiimissä kilpaileva Johan Ahokas.

APR Competitionin tiimin väreissä kilpailee tiimipäällikkö Ahokkaan lisäksi kartingista ponnistanut 16-vuotias Leevi Lintukanto, joka lähtee Legendsien myötä kokeilemaan siipiään isoilla radoilla. Mukana on myös mielenkiintoinen veljespari, kun Mathias Herténin lisäksi radoilla nähdään tulevalla kaudella snowcrossin EM- ja SM-mestari Viktor Hertén. Tiimin täydentävät vuoden 2017 Semi-Pro-mestari Philip Miemois sekä samana vuonna Pro-luokan kolmanneksi sijoittunut Jani Vilen. Ahokas, Mathias Hertén, Miemois sekä Vilen ajavat Pro-luokassa, Lintukanto ja Viktor Hertén Semi-Pro-luokassa.

Legendsit ajavat Suomessa osana Rata-SM-sarjaa. Suomessa kausi aloitetaan Botniaringin radalta Jurvasta 25.-26. toukokuuta. Kausi jatkuu Ahveniston radalla Hämeenlinnassa 8.-9. kesäkuuta. Juhannuksen jälkeen sarja suuntaa etelänaapuriin Viroon, jossa ajetaan Pärnun osakilpailu 28.-30. kesäkuuta. Pärnun jälkeen sarja jää kesätauolle, ja jatkuu taas Kemoran radalla Vetelissä 24.-25. elokuuta. Kauden päätösosakilpailu ajetaan Alastaron radalla Virttaalla 21.-22. syyskuuta.

Legendsit ajavat myös neljän osakilpailun Pohjois-Euroopan mestaruussarjan. Sarja alkaa 11.-12. toukokuuta Bikerniekin nopealla radalla Riiassa. Loput Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kilpailut ajetaan Rata-SM-kilpailujen yhteydessä Ahvenistolla, Pärnussa ja Alastarossa.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo