Snowcross 07.03.2018

Vahva ruotsalaiskaksikko tekee paluun snowcrossin SM-sarjaan Tahkolla – Tynkkysellä kovat odotukset kotikisaan

Jere Tynkkynen. Kuva: Teemu Kukkonen

Snowcrossin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Tahkolla, missä ajetaan kauden kolmas ja toiseksi viimeinen SM-osakilpailu. Tässä vaiheessa kautta SM-sarjan pistetilanne on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä piikkipaikalla oleva Eetu Karjalainen joutuu jättämään loppukauden väliin loukkaantumisen vuoksi, ja Tahkolla paluun SM-sarjaan tulevat tekemään ruotsalaiset Emil Hansson sekä John Stenberg, jotka jättivät menestyksekkään Seinäjoen osakilpailun jälkeen Tornion ajot väliin.

Poissaolojen ja loukkaantumisten myötä kokonaispistetilanteessa vahvimmilla on kauhajokelainen Mikko Osmo, joka on kerännyt tällä kaudella 64 pistettä. Osmon jälkeen tilanne onkin huipputasainen, kun sijoilla 3-7 olevat kuljettajat mahtuvat kahdeksan pisteen sisään.

Kolmatta sijaa SM-pisteissä hallussaan pitävä Jere Tynkkynen tietää, että mahdollisuus Suomen mestaruuteen on nyt aiempaa suurempi.

– Kyllä sitä mestaruutta nyt haetaan. Osmo on vielä pisteissä edellä, mutta jos teen kahdessa viimeisessä kilpailussa täydelliset suoritukset, niin kaikki on mahdollista. Mestaruuden saavuttaminen vaatii toki sitäkin, että pahimmilla kilpakumppaneillani ei mene kilpailut aivan putkeen. Mitali on jokatapauksessa vähimmäistavoitteeni, Tynkkynen kertoo.

Punkaharjulta Etelä-Savosta kotoisin oleva Tynkkynen odottaa Tahkon kilpailua kuin kuuta nousevaa. Kyseessä on kuitenkin miehen kotikilpailu, vaikka Punkaharjun ja Tahkon etäisyys onkin 250 kilometriä.

– Ollaan kuitenkin Savon maaperällä, niin kyllä tämä kotikisasta menee. Ei haittaa, vaikka Etelä-Savon sijaan ollaan Pohjois-Savossa, Tynkkynen naureskelee.

– Tahkolla tulee kuitenkin olemaan eniten tuttuja katsomossa.

Senpä vuoksi Tynkkysellä onkin kovat paineet kauden kolmannessa osakilpailussa.

– Odotukseni ovat ainakin isot. Nappisuoritusta haetaan, sellaista ei ole vielä tämän kauden SM-kilpailuissa tullutkaan.

– Olen nopeasti katsonut Tahkon rataprofiilin, ja se vaikuttaa erittäin kurvikkaalta. Jos on paljon mutkia, niin ohituspaikkojakin pitäisi olla enemmän, mikä sopii minulle erinomaisesti, Tynkkynen fiilistelee.

Jotta Tynkkynen saisi alleen kauden ensimmäisen nappisuorituksen SM-kisoissa, täytyy pientenkin asioiden mennä hyvin. Seinäjoella ja Torniossa häneltä on löytynyt vauhtia, mutta jotkin pienet asiat ovat vaikeuttaneet ajamista.

– Esimerkiksi Torniossa aika-ajot menivät huonosti, minkä vuoksi lähdin kilpailuun huonolta paikalta. Startitkaan eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Silloin ohittaminen olikin hankalaa, ja minun piti ajaa hieman riskillä. Suurin syy löytyi lopulta kelkasta, jossa oli ongelmia.

– Nyt täytyy keskittyä siihen, että saan etenkin hyvät startit ja pääsen saman tien hyviin asemiin.

Sinulla on tietenkin odotuksena vain ja ainoastaan voitto, mutta ketkä nousevat Tahkolla Jere Tynkkysen kanssa podiumille?

– Ruotsalaiset eivät juhli tällä kertaa, joten minun lisäkseni palkinnoilla nähdään Joonas Keskiaho ja Sami Huttunen, Tynkkynen linjaa loppuun.

Teksti: Toni Rajamäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross