Ralli 13.01.2017

VAG Motorsportilla uusia suunnitelmia kaudelle 2017

Laura Suvanto ja Mika Seppänen. Kuva: VAG Motorsport

Monessa eri moottoriurheilulajissa vaikuttava ja kilpaileva VAG Motorsport esittäytyy tänä viikonloppuna Turun Caravan -messuilla, jossa tiimin kalustoa on näytillä messuvieraille 13.-15. tammikuuta.

Kaudella 2017 Laura Suvanto ja Mika Seppänen aikovat ajaa V1600-luokassa rallicrossia, mikäli vain uusi luokka toteutuu SM-sarjassa. Mukaan karkeloihin saadaan mahdollisesti myös Nora Suvanto, joka on varmasti kesällä valmiina haastamaan kokeneemman isosiskonsa.

Rallikilpailuissakin VAGMS-tiimin kalustoa tullaan näkemään, mutta niistä kisoista ei ole vielä tehty suunnitelmia. Tiimin päällikkö Markku Suvanto ajaa SM-jäärataa viime talven malliin.

V1600-luokka mukaan SM-rallicrossiin?

V-Wauhtipiste Oy on tehnyt ehdotuksen AKK-Motorsportille V1600-luokasta SM-rallicrossiin. Yritys on lupautunut sitoutua luokkaan kolmeksi seuraavaksi vuodeksi, tarjoten luokan voittajalle rahapalkinnon kauden jälkeen. V-Wauhtipiste oli aikoinaan mukana luokan lanseeraamisessa Suomeen, ja haluaa nyt toiminnallaan kannustaa nuoria kuljettajia siirtymään suosittuun luokkaan sekä lisätä luokan tunnettavuutta myös rallicrossin parissa.

V1600-luokka on perustettu vuonna 2006. Luokka pohjautuu enintään 1600-kuutioisiin 2000-luvun vakioautoihin. Noin 120-140 hevosvoimaa ja kilpailukäyttöön rakennettu jousitus tekevät moderneista autoista erittäin edullisia, kustannustaloudellisia ja järkeviä kilpa-autoja.

Luokan kilpa-autojen edulliset ylläpitokulut mahdollistavat harjoittelun ja testauksen. Auton kehittäminen ja sen voimavarojen maksimaalinen käyttö, ilman tasauspyörästön lukon ja tehon tuomia apuja, opettavat jo uran alkuvaiheessa maksimaalisten ajolinjojen sekä oikean ajotavan hyödyt. V1600-luokasta onkin helppo siirtyä “seuraavalle tasolle”, jos vauhti ja taloudelliset resurssit riittävät.

Luokan toteutumisen vuoksi toivotaan runsasta kiinnostusta, sillä toteutuakseen luokka vaatii minimissään 15 osallistujaa. Avaimet ovat nyt sarjatyöryhmän käsissä.

Teksti ja kuva: VAG Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli