Pienoisautoilu 30.08.2018

Vaasassa ratkaistaan pienoisautoilun Suomen mestaruus

Radio-ohjattavien 1/8-kokoluokan autojen poltto- ja sähkömoottoricrossiluokkien SM-finaali ajetaan tulevana viikonloppuna Vaasassa. Kuva: Mikko Meriluoto

Viime vuonna valmistunut Vaasan Pitkämäessä sijaitseva radio-ohjattavien polttomoottoriautojen rata isännöi tulevana viikonloppuna vuoden 2018 SM-sarjan päätösosakilpailua.

Jussi Luopajärven suunnitteleman radan profiili sai kuljettajilta kiitosta viime vuonna ajetun Finnish Open osakilpailun aikana. Rataa ja muita fasiliteetteja kehitetään vuosittain mittavalla talkoopanostuksella, jotta kilpakuljettajien ja harrastajien mielenkiintoa pyritään pitämään yllä.

Viikonlopun jännityksen kohteena on viekö polttomoottoriluokan mestaruuden pääkaupunkiseudun Fullspeed RC:n kokenut Ari Heinonen vai saman seuran nuori talentti Lauri Ruotsalainen. Kisan voittaja vie tittelin. Sähkömoottoriluokassa Vaasan UA:n Mikko Luopajärvellä on mahdollisuus vielä nousta kotiradallaan SM-mitaleille.

Pienoisautoilu on vauhdikas laji. Kuva: Mikko Meriluoto

Radio-ohjattavien 1/8-kokoluokan autojen poltto- ja sähkömoottoricrossiluokkien suomenmestaruussarja koostuu neljästä kesän aikansa ajettavasta osakilpailusta. Polttomoottoriluokan M-8-autoissa on 3.5-kuutioiset voimanlähteet ja polttoaineena käytetään metanolin ja nitrometaanin sekoitusta. Sähköluokan M-8e autoissa on voimanlähteinä sähkömoottorit ja energialähteinä käytetään litium-polymeeriakkuja. Molemmat luokat ajetaan samana päivänä hieman eri ajoformaateilla.

Alkuerät aloitetaan lauantaina 1.9. noin klo 11:30 ja finaalit ajetaan noin klo 15:00-18:30 Pitkämäen karting-radan alueelle Rantamaantiellä. Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy. Rata-alueella on kahvio.

Teksti: Vaasan UA:n tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu