Karting 09.10.2018

Vaasan UA esitteli autourheilua Mieskaveri-toiminnalle

Mieskaverit-ryhmä pääsi kokeilemaan kartingia Vaasan UA:n avustuksella. Kuva: Janne Hautamäki

Vaasan Urheiluautoilijat pääsivät lokakuun alussa antamaan Mieskaverit-toiminnassa mukana oleville mahdollisuuden kokeilla autourheilua. Mieskaveritoiminta on Pienperheyhdistyksen kehittämää vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Vaasan seudulla toimintaa koordinoi Vaasan ensi- ja turvakoti ry.

Tapahtuman aikana nähtiin huikeita suorituksia ja jopa lahjakkaita kuljettajia, jotka testasivt Vaasan kartingradalla aidon kilpa-auton toimintaa. Kouluttajina toimivat Mats Uppstu ja Janne Hoppi. Lapsilla ja nuorilla oli käytössä AKK:n Flying Finn 100 -hankkeen nuorisourheilun kehittämis- ja tukihankeen kalusto, jonka lahjoittajina ovat toimineet APR Competition Oy sekä Holger ja Ulla Wester/ Kohtala Sports Oy.

Mieskaverit ja lapset tapaavat toisiaan keskimäärin kahdesta neljään kertaa kuukaudessa. Kaveruudelle ei ole sääntöjä, vaan jokaisesta kaverisuhteesta muodostuu omanlaisensa. Tärkeintä on, että toiminta on kaikille osapuolille kivaa.

Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa lapselle turvallinen tapa tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään. Turvallisia ja välittäviä aikuisia ei ole koskaan liikaa lapsen ja nuoren elämässä. Perheen turvaverkostoa laajentamalla myös yksin lastaan kasvattavan äidin jaksaminen helpottuu.

Teksti: Janne Hautamäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting