Drifting 17.10.2018

Vaasalaiset kaverukset hallitsevat Suomen Drifting-kenttiä

Vaasalaiset Ville Kaukonen ja Henri Haanpää menestyivät Driftingin SM-sarjassa kaudella 2018. Kuva: Harri Kolehmainen

Vaasalaiset Ville Kaukonen ja Henri Haanpää niittivät menestystä Driftingin SM-sarjassa kaudella 2018. Kauden uurastuksesta kaksikolle jäi käteen FDO Pro -sarjan mestaruus ja SM-pronssia.

Kahdeksan vuotta autopiireissä tunnettu Ville Kaukonen siirtyi kolme vuotta sitten juontajan pestistä suoraan ratin taakse ja onkin viime vuodet keskittänyt kaiken lajissa menestymiseen. Nissanilla ajava Kaukonen on vuosien aikana napsinut eri sijoituksia ja saanut muun muassa DriftCross-lisänimikkeen lukuisten ulosajojen saattelemana alkuvuosina.

Kausi 2018 alkoi Kaukosen tallissa upeasti Turun Artukaisen osakilpailun hopealla. Taistelu sijoituksista koko kauden aikana on ollut kirjavaa ja Kaukonen kehittyi edellisvuosiin verrattuna todella huimasti. Helppoa ei silti ollut miehen kausi, sillä vanteita meni häneltä useampikin ja hän kohtasi lisäksi muita tekniikkamurheita muutamissa ratkaisevissa osakilpailuissa. Kova harjoittelu tuotti kuitenkin tulosta välittömästi ja lopputuloksena on FDO Pro -sarjan mestaruus, jota mies on hamuillut koko ajouransa ajan. Ilmaiseksi tämä ei tullut, sillä eroa seuraavaan kuljettajaan Niko Määttälään oli kokonaispisteissä ainoastaan neljä pistettä.

Ville ”keisari” Kaukonen on yksi suomalaisen Driftingin näkyvistä persoonista ja todella kova moottoriurheilumies henkeen ja vereen. Hänet on nähty niin TV:ssä kuin myös muissa medioissa puolustamassa suomalaista driftingiä. Seuraavalla kaudella tavoitteena Kaukosella on nousta palkintokorokkeelle SM-sarjassa.

Toinen Vaasan luisukuninkaista, Henri Haanpää taisteli vuorostaan viimeiseen osakilpailuun asti SM-palkintojen kirkkaimmista mitaleista.

Jo 11 vuotta sitten Driftingin aloittanut Haanpää on tuttu näky suomalaisilla moottoriradoilla. Haanpään lailla myös hän luottaa Nissaniin.

Haanpäällä palkintokaapista löytyy useitakin sarjamestaruuksia ja tällä kaudella ”hullu” Haanpää oli huippukunnossa. Talven aikana korjattu ja paranneltu voimansiirto toimi todella hyvin ja kausi päästiin läpi suhteellisen pienillä tekniikkamurheilla. Malmilla hajonnut tasauspyörästökään ei haitannut menoa, vaan Haanpää löytyi korokkeelta useaan otteeseen kesän aikana.

Kauden 2018 viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä tilanne oli äärimmäisen tasainen Haanpään ollessa toinen, kolmas vain muutaman pisteen erolla oli hallitseva Suomen- ja euroopanmestari Juha Pöytälaakso. Todella jännittävän Kemoran viimeisen osakilpailun tuloksen jälkeen Suomenmestariksi kruunattiin Lauri Heinonen, toiseksi Pöytälaakso ja pronssille Haanpää.

SM-pronssia pokannut Haanpää kertoi laittaneensa nyt Nissanin myyntiin ja Japanin laivassa olisi tulossa kaudelle 2019 entistä kovempi pyssy, joten jännityksellä voi odottaaa tulevaa kautta.

Molemmat miehet haluavat esittää suuret kiitokset omille tiimeilleen ja yhteistyökumppaneille. Lajin harrastaminen vaatii paljon yhteistyötä tällä tasolla.

Teksti: Harri Kolehmainen / Itsmeharry.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting