Ralli 21.01.2020

Uutela ja Eronen nautiskelivat Tunturissa kärkikymmenikköön

Marko Uutela ja Janne Eronen sijoittuivat Tunturirallissa kympin sakkiin. Kuva: Jari Nurminen

Rallin SM-sarjan avauskilpailussa Rovaniemen Tunturirallissa nähtiin poikkeuksellinen kilpailijakaksikko sarjan pääluokassa SM1:ssä, kun kaksi rallikuljettajaa istahti samaan kilpa-autoon.

Marko Uutela muistetaan takavuosilta yhtenä SM-sarjan kärkinimenä. Kokenut kuljettaja on kilpaillut viime vuosina harvakseltaan, mutta haminalaisen parhaana saavutuksena on SM-tasolta mitali nelivetoisten luokasta.

Kartanlukijan penkille istahtanut Janne Eronen on saavuttanut kuljettajana SM-pronssia, sekä rallista että rallisprintistä. Eronen on toiminut jo muutaman kerran kartanlukijana, kun autourheilupiireissä tunnettu varkautelainen taitaa mainiosti myös nuottien lukemisen.

Uutela ja Eronen ovat siinäkin mielessä harvinainen kaksikko, että molemmat ovat ajaneet Tunturirallissa kärkikymmenikköön ja ovat myös voittaneet luokkansa Suomi Cupin osakilpailussa Rovaniemellä.

Uutela hoiti ansiokkaasti ykköskuljettajan toimet Skoda Fabia R5:lla kaikilla erikoiskokeilla, vaikka jotkut veikkailivat Erosen olleen välillä ratin takana.

– Päätimme lähteä tähän seikkailuun nautiskelemaan. Ajaminen sujui kohtalaisen hyvin, vaikka täysiverisen kilpurin kaikkia ominaisuuksia en osannut käyttää hyväkseni. Mitään riskejä ei ollut tarkoitus ottaa, Uutela vahvisti.

– Siitä on jo kymmenen vuotta kulunut, kun olen kisannut kunnon nelivetoisella. Saman verran on vierähtänyt aikaa siitä, että olen ajanut pimeällä lisävaloilla, Uutela jatkoi.

RTE-Motorsportin Janne Eronen oli myös tyytyväinen kaksipäiväisen rallin kulkuun.

– Todella hauskaa oli. Hienosti onnistuttiin ilman hölmöilyjä. Tämä oli minulle ensimmäinen vaativampi kartturikeikka. On myönnettävä, että tämä kokemus avasi silmiä vaativuudellaan. Kuljettajana toimiminen on paljon helpompaa, Eronen sanaili.

Uutela ja Eronen olivat parhaimmillaan yleiskilpailussa kahdeksantena, mutta maalissa kaksikon sijoitus oli kymmenes. Niukasti edelle sijoittui F1-kuski Valtteri Bottas WRC-autolla.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli