Ralli 15.01.2017

Uusikaupunki-ralli palaa juurilleen

Syyskuussa nähdään tuleeko Jukka Hiltunen Skodansa kanssa puolustamaan viime kerran voittoansa.

Uudenkaupungin ja lähikuntien alueella ajetaan muutaman vuoden tauon jälkeen taas SM-rallisarjan osakilpailu. Yhdeksäs syyskuuta järjestettävä kilpailu on sarjan kuudes.

Turun Moottoriseura on järjestänyt lukuisia moottoriurheilukilpailuja vuodesta 1949 alkaen. Rallit tulivat seuran ohjelmaan jo vuonna 1971 ja tuleva ralli on seuran historiassa neljäskymmeneskuudes. Uusikaupunki-rallin isäntänä Turun Moottoriseura on ollut vuodesta 1998 lähtien eli tämän vuoden kisa on järjestyksessään jo kahdeskymmenes.

Vuonna 2017 itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, mutta Uusikaupunki viettää jo 400-vuotisjuhliaan. Yksi juhlavuoden merkkitapahtumista on syyskuun rallikisa. SM-pisteistä Uudessakaupungissa ajettiin edellisen kerran vuonna 2008, jolloin kilpailun voittaja oli Jukka Hiltunen,

Tulevan SM-rallin reitti kiertelee Vakka-Suomen vaativalla tiestöllä useamman kunnan alueella. Erikoiskoekilometrejä kertyy noin sata.

Ennakkotutustuminen reittiin SM- ja muiden luokkien osalta on perjantaina 8. syyskuuta.

Hotelli Aquarius toimii tulevassakin rallissa kilpailukeskuksena ja huoltoparkki sijaitsee Valmet Automotiven  koeajoradalla.

Teksti: Uusikaupunkirallin tiedostus

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli