Rallicross 14.11.2017

Uusi ranskalainen G-FORS-rallicrosstiimi kansainvälisille kilparadoille – Atte Varsta G-FORSin tallipäälliköksi

G-FORS tuo ensi vuonna kisaradoille kaksi uutta Renault Clio R.S. RX Superautoa. Kuva: G-FORS Tiedotus

Kansainväliselle rallicross-varikolle syntyy uusi kilpatalli, kun ranskalainen moottoriurheiluautojen kehittäjä FORS PERFORMANCE lyöttäytyy yhteen GCK:n perustajan ja Monster Energy -urheilijan Guerlain Chicherit’n kanssa. Rallicross-tiimin nimeksi tulee G-FORS, ja se tuo ensi vuonna kisaradoille kaksi uutta Renault Clio R.S. RX Superautoa.

G-FORS-talli kilpailee ensi kaudella rallicrossin Euroopan ja Ranskan mestaruuksista sekä valikoitujen Rallicrossin MM-osakilpailuiden voitoista.

G-FORSin auton kehittämisestä ja tiimin johtamisesta vastaa FORS PERFORMANCE -yhtiö, joka on palkannut tallipäälliköksi suomalaisen kokeneen moottoriurheiluvaikuttajan Atte Varstan. Varsta on aiemmin toiminut muun muassa Albatec Racing rallicross-tiimin General Managerina.

FORS PERFORMANCEn perustaja ja G-FORS -tiimin tekninen johtaja Stephane Orre:
”Rakennan G-FORSia erittäin mielelläni. Lisäksi odotan innolla yhteistyön jatkumista Atte Varstan kanssa, haluamme molemmat luoda menestystallin rallicrossin kansainvälisille kilparadoille. Työskentelemme kovasti rakentaaksemme Renault Cliosta ja tallista Euroopan mestarin.”

Myös Varsta on iloinen uudesta projektista.

”Olin todella otettu, kun minua kysyttiin tähän erittäin vastuulliseen tehtävään aivan uudessa tiimissä. Uskon, että yhteisen kokemuksemme ansiosta pystymme tuottamaan voittajakuskeja. Olen tehnyt töitä Stephanen kanssa sekä rallin että rallicrossin puolella jo neljä vuotta, ja hänen mukanaolonsa on G-FORS-tiimin menestyksen kannalta todella tärkeää”, summaa tuore tallipäällikkö Varsta.

Guerlain Chicherit,  joka itse ajaa tulevana kautena rallicrossin MM-sarjassa Prodriven operoimassa GCK-tiimissä, on asettanut tavoitteeksi G-FORSin kehittymisen sekä tallina että uusien maailmanmestarikuskien kasvattajana.  Chicherit kertoo, että on työskennellyt Stephanen ja FORS PERFORMANCEn kanssa kuluneen vuoden.

“Olen nähnyt kuinka sitoutuneita ja omistautuneita he ovat rallicrossiin. Yhteistyö Sephanen ja Aten kanssa G-FORSin rakentamiseksi, uusien lupaavien kuskien löytämiseksi sekä koko tiimin valmentamiseksi kohti rallicrossin maailmanmestaruussarjaa on mahtava mahdollisuus.  G-FORS tarjoaa myös tilaisuuden lupaaville kuskeille nousta maailmanmestaruussarjaan, ja samalla pääsen myös itse seuraamaan kuljettajien kehitystä läheltä”, kertoo Chicherit.

Teksti: G-FORS Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross