Drifting 04.08.2018

Uusi-Pohjola ensimmäiseen Drifting SM -voittoonsa Seinäjoella

Petri Uusi-Pohjola luisutteli voittoon runsaan yleisömeren edessä. Kuva: AKK/Anastassia Samoilova

Drifting SM -sarjan neljäs osakilpailu ajettiin tiivistunnelmaisella katuradalla Seinäjoella. Päivän voittajaksi selvisi tasaisten erien jälkeen yllätysnimi Petri Uusi-Pohjola.

Väkeä oli kerääntynyt kiitettävästi radan varteen seuraamaan drifting-mestareiden otteita, ja kuljettajat saivat ajaa suorituksensa aplodien ja vihellysten saattelemana. Suurimmat aplodit kohdistuivat päivän päätteeksi kymmenvuotisen drifting-kokemuksen omaavaan Petri Uusi-Pohjolaan, joka ajoi ensimmäistä kertaa osakilpailun voittoon.

– Tätä on kauan odotettu! Reilu kymmenen vuotta on lajia harrastettu. Hopeaa ja pronssia on jo SM-tasolta tullut, mutta kulta vielä puuttui. Parin vuoden kilpailutaukokin takana, mutta ei se näköjään paljon vaikuta. Kaasu pohjassa ensimmäisestä mutkasta lähtien ja samaa periaatetta käytin loppuun asti, valaisi Uusi-Pohjola voittonsa salaisuutta.

Seinäjoen katurata ei ollut täysin tuntematon Uusi-Pohjolalle, sillä mies on aiemmin jo ajanut radalla näytösajoa.

– Rata istui hyvin alusta asti. Tiesin, että on kovat odotukset, jos vain kuskin pääkoppa kestää suorituspaineet. Auto tuntuu juuri sellaiselta kuin pitääkin, mies totesi.

Toiseksi Seinäjoella sijoittui Henri Haanpää ja kolmanneksi itsensä luisutti Lauri Heinonen. Neljänneksi tuli Mika Keski-Korpi. Haanpää ja Heinonen parantelivat osakkeitaan SM-sarjan pistetaulukossa hyvien sijoitustensa turvin. Heinonen nousi sarjan kärkeen, ja Haanpää kolmanneksi.

Seuraava Drifting SM -sarjan osakilpailu ajetaan Kemoran moottoriradalla 15. syyskuuta. Kemoran osakilpailu on sarjan viimeinen, ja Lauri Heinonen lähtee sarjakärjessä matkaan kohti Kemoraa 78 pisteen johtoasemassa.

Tuloksia, Drifting SM Seinäjoki 4.8.2018

 1. Petri Uusi-Pohjola
 2. Henri Haanpää
 3. Lauri Heinonen
 4. Mika Keski-Korpi
 5. Jonathan Hast
 6. Johannes Falck
 7. Eemi Härmä
 8. Kristiina Aalto
 9. Kristian Vadi
 10. Mikael Mäkinen

Pistetilanne Seinäjoen jälkeen

 1. Lauri Heinonen 358
 2. Henri Haanpää 280
 3. Juha Pöytälaakso 279
 4. Niko Määttälä 228
 5. Petri Uusi-Pohjola 174
 6. Mika Keski-Korpi 164
 7. Harri Kosunen 156
 8. Krisse Aalto 154
 9. Jonathan Hast 148
 10. Juha Koskiniemi 137

Teksti: Drifting SM tiedotus

Drifting SM -sarja jatkuu lauantaina katuradalla – kärkitaistelu käy kuumana

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting