Rallicross 16.09.2016

Uusi moottorirata valmis Jalasjärvellä – Murtoharjun rata syntyi Jalasjärveläis voimin

Ilmakuva Murtoharjun radasta. Kuva: Sami Mäntyharju

Jalasjärvellä ollaan muutaman vuoden ajan valmisteltu uutta moottorirataa. Nyt urakka on siinä mallissa, että vielä tänä syksynä radalla ajetaan testikilpailu. Murtoharjun rata sijaitsee Valtatie E12 varrella Jalasjärveltä Tampereen suuntaan. Kymmenen kilometrin päässä 3-tieltä.

Jalasjärven Moottorikerho/Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Hannu Koski-Lammi on ylpeä miten radan tekeminen on edennyt.

-Aikataulu oli aika nopea. Tammikuussa 2014 paikalla oli puut pystyssä. Teimme todella paljon töitä seuran omalla porukalla, joten saa olla ylpeä mitä olemme saaneet aikaan. Murtoharjuhan on sijainniltaan mitä parhaalla paikalla, Koski-Lammi toteaa. Lokakuun 15. päivä ajetaan radalla ns. testikilpailu, mutta ensi kaudelle on selvä suunnitelma.

– Anomme rallicrossin SM-osakilpailua. Se olisi varsinainen radan avauskilpailu. Kun kaikki on valmista tarkoitus on, että rata olisi kansainväliset vaatimukset täyttävä, Koski-Lammi paljastaa.

– Murtoharjun radan noin 660.000 euron kustannusarvio hanke oli suuri ponnistus pienelle seuralle, puheenjohtaja jatkaa.

Auton vierellä Hannu Koski-Lammi (vas.) ja Reijo Salo ovat joukkoineen tehneet suuren työmäärän Murtoharjun radan eteen.Kuva: Vesa Rauhala

Auton vierellä Hannu Koski-Lammi (vas.) ja Reijo Salo ovat joukkoineen tehneet suuren työmäärän Murtoharjun radan eteen.Kuva: Vesa Rauhala

Reijo Salo joukkoineen ovat viihtyneet ahkeraan rata-alueella.

– Kyllä tuntimäärät miehillä ja koneilla ovat nelinumeroisia, Salo laskee.

Koko rata-alueen koko on 25 hehtaaria. Asfaltoitua varikkopintaa on 2,3 hehtaaria. Itse radan pituus on 1300 metriä. Rataa voidaan käyttää mm. rallicrossiin ja jokamiehenluokaan. Aluetta on mahdollisuus käyttää myös muuhun toimintaan.

JaMoKe, vireä yli nelikymppinen

Jalasjärven Moottorikerho/Urheiluautoilijat aloittivat toimintansa vuonna 1974 Jalasjärven Yrittäjänuorten jaostona. Vuonna 1978 oli aika perustaa varsinainen JaMoKe. Toiminta alkoi moottoripyörin parissa. Autourheilu tuli mukaan 1980-luvun puolessa välissä.

– Olemme siitä harvinainen seura, että moottoripyörät ja autot ovat molemmat vahvasti mukana toiminnassa, Hannu Koski-Lammi valaisee.

JaMoKessa on jäseniä noin 150.

Murtoharjun rata sijaitsee osoitteessa Ikkeläjärventie 920 61680 Mantila

www.jamoke.fi

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka