Ralli 09.08.2019

Uusi mahdollisuus harrastaa historic-rallia

Uusi luokka tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden harrastaa historic-rallia. Kuva: Marko Kyöstilä

Urjalan HRT-osakilpailun yhteydessä kokeillaan uutta luokkaa, jonka osallistujille ei oteta aikoja erikoiskokeilta. Kyseessä on siis niin sanottu näytösajotyyppinen luokka. Kyseiseen luokkaan voi osallistua historic-autolla, jolla on voimassa oleva historic-passi tai nimenomaisesti tätä luokkaa varten luotu uusi harrastepassi.

Historic Rally Club Finlandin tavoitteena on tuoda tämä uusi luokka mukaan koko ensi vuoden sarjaan.

Miksi uusi luokka?

Uusi luokka tarjoaa ns. matalan kynnyksen mahdollisuuden harrastaa historic-rallia. Suomessa on satoja historic-autoja, joilla ei kilpailla laisinkaan. Taustalla voi olla tietysti monenlaisia syitä, mutta uusi luokka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden käydä ajamassa kyseisillä autoilla hienoilla suomalaisilla ralliteillä ilman kilpailun tuomaa ”turhaa puristusta”.

Uusi luokka toimii mainiona mahdollisuutena aloittaa historic-kilpailu -ura tai sitten jatkaa harrastamista vielä sen jälkeenkin, kun ns. kelloa vastaan kilpaileminen ei enää tunnu mielekkäältä.

Mitä vaaditaan, jotta pääsee mukaan?

Tavoitteena on siis pitää harrastamisen kynnys mahdollisimman matalana. Luokkaan osallistuvalla autolla pitää olla historic-passi tai uusi harrastepassi. Auto voi olla ikäkausilta E-J2, eli mukana ovat kaikki HRT-sarjan ikäkaudet.

Uusia harrastepasseja tekee Ralf Pettersson, joka onkin monelle harrastajalle tuttu mies varsinaisten historicien FIA-passien osalta. Uusi harrastepassi on maksuton, mutta toki mahdollisista matkakuluista voi tulla kustannuksia. Uudenkin harrastepassin auton on oltava ikäkautensa mukainen, kuten nykyistenkin FIA-passillisten autojen.

Auton turvavarusteiden osalta on helpotuksia siten, että vöiden ja penkkien ei tarvitse täyttää ns. 10 vuoden leimavaatimusta, vaan niiden pitää olla FIA-hyväksyttyjä ja kunnossa.

Teksti: Historic Rally Club Finland / JO

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli