Snowcross 12.02.2018

Uudistunut snowcrossin SM-sarja jatkuu Torniossa

Snowcrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Torniossa. Kuva: Livesports.fi

Suuria muutoksia kokeneen snowcrossin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan 16.-17. helmikuuta Torniossa tapahtumakeskus Toranda Worldissa.

Snowcross tarjoaa katsojilleen kokemuksen nähdä vauhtia ja vaarallisia tilanteita lähietäisyydeltä. SM-sarjan uusi promoottori LiveSports Promotions Oy tuo tällä kaudella moottorikelkoilla ajettavan vauhtilajin lähemmäksi kotikatsojia kuin koskaan aiemmin, sillä hulppeiden tapahtumakeskusten lisäksi osakilpailut näytetään suorina lähetyksinä Ruutu-palvelun välityksellä.

SM-sarja käynnistyi 20. tammikuuta Seinäjoen jalkapallostadionilla, kun avausosakilpailu järjestettiin vuonna 2016 valmistuneella OmaSp Stadionilla. Osakilpailut järjestetään osana Extreme Winter Circus -tapahtumakokonaisuutta, jossa snowcrossin lisäksi yleisöä viihdyttää YouTube-sensaatio StuntFreaksTeam ja Euroopan kovimmat freestyle-kuljettajat.

Kuninkuusluokassa Suomi-Ruotsi-maaotteluhenkeä

SM-sarjan kovin luokka on ammattilaiskuljettajiakin sisältävä Pro-luokka. SM-sarjaan voi osallistua myös ulkomaalaisia kuljettajia, ja tämä huomattiin jo kauden avauksessa Seinäjoella; pelkästään Pro-luokan ajoissa oli yhteensä 10 ruotsalaista tai norjalaista kuljettajaa.

Ruotsalaiset ja norjalaiset kuljettajat ovat erityisen kiinnostuneita Suomen sarjasta tänä vuonna. Yksi painava syy tähän on SM-sarjan maailmanluokan palkintorahat, jotka ovat täysin omalla sarallaan verrattuna esimerkiksi Ruotsin sarjaan. Palkintorahaa jaetaan monista eri saavutuksista, kuten osakilpailun voitosta, HoleShotista (nopein lähtö) ja aika-ajosijoituksesta. Pro-luokan osakilpailun voitosta saa tililleen 5 000 euroa.

SM-sarjan avausosakilpailun voitti ruotsalainen Emil Hansson. Samoilla sarjapisteillä SM-sarjan toisena on Hanssonin maanmies John Stenberg, joka voitti viime kaudella Ruotsin Open-luokan mestaruuden. Kolmanneksi Seinäjoella sijoittui Suomen Mikko Osmo, joka on vain yhden sarjapisteen Hanssonia ja Stenbergiä perässä mestaruustaistossa. SM-sarjassa hopealle viime kaudella sijoittuneella Eetu Karjalaisella on myös hyvät lähtökohdat Tornion osakilpailuun, kun hän on sarjan neljäntenä vain kaksi pistettä ruotsalaiskaksikkoa perässä.

Torniossa kautensa aloittaa Suomen ja Euroopan mestaruudet voittanut Jussi Honka, joka ei ole kilpaillut SM-sarjassa kauden 2011 jälkeen. Raahessa asuva Honka on kokemuksensa ja voitontahtonsa puolesta äärimmäisen mielenkiintoinen nimi Pro-luokkaan, eikä pidä yllättyä, vaikka mies olisi jo avausosakilpailussa vahvoilla.

Torniossa mukana ennätysmäärä kuskeja

SM-sarjan toiseen osakilpailuun Tornioon on ilmoittautunut yhteensä 121 kuljettajaa, ja muutamat kovat ulkomaalaiset lisänimetkin ovat vielä mahdollisia lisättäväksi tapahtumaviikon aikana. Viime vuosina ei olla nähty kertaakaan yli sataa kuljettajaa mukana SM-sarjan osakilpailuissa, joten Tornion osakilpailu on herättänyt todella paljon kiinnostusta jo kuljettajien piireissä.

SM-sarjassa ajetaan kaudella 2018 neljä osakilpailua; ensimmäinen ajettiin tammikuussa Seinäjoella, toinen nyt Torniossa, kolmas maaliskuussa Tahkolla ja neljäs huhtikuussa Himoksella. Snowcross-kausi kruunataan komeasti päätökseen toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Levillä järjestetään snowcrossin EM- ja MM-kilpailut.

Teksti: Toni Rajamäki / SM Snowcross Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross