Enduro 05.01.2018

Uuden Yamaha Enduro Racing Team Örthénin tiimikuljettajiksi Eemil Helander ja Annamaria Karikuusi

Yamaha Enduro Racing Team Örthén vasemmalta: Annamaria Karikuusi, Eemil Helander, Jari Mattila ja Erno Örthén! Kuva: Yamaha Suomi Tiedotus

Yamaha Enduro Racing Team Örthén on uusi, kauden 2018 ensimmäinen Yamaha-jälleenmyyjän offroad-tiimi, jonka kilpakuljettajina toimivat Eemil Helander ja Annamaria Karikuusi. Tiimin mentorina toimii endurokonkari Jari Mattila. Tiimin ensiesiintyminen tulee tapahtumaan Hausjärvellä 13.1.2018 kilpailtavassa Team Örthén Yamaha Sprint -endurokilpailussa.

– On ollut ilo huomata, miten innokkkasti offroad-lajien harrastajat ja kilpakuljettajat ovat ottaneet jo muutaman vuoden kestäneen Yamahan ja Team Örthénin yhteistyön vastaan, kertoo Yamaha Motor Europe N.V. Suomen sivuliikkeen myyntipäällikkö Tero Karhunen.

– Motocrossin puolella meillä on jo selkeästi huomattavissa Yamaha-laitteiden myynnin kasvu Suomessa ja tuo sama kasvun trendi on nähtävillä myös enduron puolella. Tästä yhtenä selkeänä osoituksena on nyt tänään julkaistava Yamaha Enduro Racing Team Örthén, jossa on mukana Suomen tunnetuimpia Enduro-kuljettajia. Odotan todella paljon tältä uudelta yhteistyöltämme, Karhunen lisää.

Team Örthén on tyytyväinen tiimiinsä – odotukset ovat korkealla

– Olen todella mielissäni ja innoissani tästä uudesta yhteistyöstä Karikuusien ja Helanderin kanssa, toteaa valtuutetun Yamaha-offroadjälleenmyyjäliikkeen, Team Örthénin Erno Örthén.

– Henkilökohtaiset odotukseni tälle kaudelle ovat korkealla, ja mitä tässä tiimin kuljettajien mietteitä olen kuunnellut, niin korkealla tuntuu olevan tavoitteet heilläkin. Eemilillä (Helander) on mielestäni realistiset mahdollisuudet E1-luokan SM-kultaan ja korkeisiin sijoituksiin EM-sarjassa. Anskulla (Karikuusi) on alla paha loukkaantuminen viime kaudelta, ja hän on päässyt vastikään takaisin pyörän päälle, mutta kuulemani mukaan treenit ovat sujuneet hyvin ja vauhti alkaa löytymään.

Ensiesiintyminen Hausjärvellä 13.1.2018 Team Örthén Yamaha Sprint -kilpailussa

Tiimin kuljettajat ovat kilpaviivalla ensimmäistä kertaa jo lauantaina 13.1.2018, kun Hausjärvellä ajetaan Team Örthenin nimeä kantava endurokilpailu Team Örthén Yamaha Sprint. Luvassa on vauhdikasta ja sujuvaa suomienduromaastoa, joka sopii kaiken tasoisille kuljettajille.

– Olemme tiimimme kanssa tavattavissa kilpailun varikolla Yamaha-teltallamme koko kisapäivän. Sydämellisesti tervetuloa niin kuskeille kuin katsojille! toivottaa Erno Örthén.

Yamaha Enduro Racing Team Örthén 2018

Eemil Helander
Ikä: 21 vuotta
Kilpalaite: Yamaha WR250F

Eemil Helander ajaa tänä vuonna enduron EM-sarjan, SM-sarjan, yksittäisiä MM-osakilpailuja, Viron mestaruussarjan sekä kansallisia kilpailuja Suomessa. Tavoitteena Helanderilla on EM-sarjasta mitali Junior E1-luokasta, SM-sarjasta suomenmestaruus E1-luokasta ja MM-sarjasta Junior-luokasta hyviä yksittäisiä sijoituksia.

– Uusi pyörä tuntuu erittäin hyvältä ja olen todella innoissani yhteistyöstä Yamahan ja uuden tiimin kanssa. Aion tavoitella menestystä kaikista ajamistani sarjoista ja motivaatiooni tulevaan kauteen on erittäin korkealla, Helander toteaa.

Annamaria Karikuusi
Ikä: 18 vuotta
Kilpalaite: Yamaha YZ125

Karikuusi ajaa tänä vuonna enduron EM-sarjan, Päijänteen Ympäriajon, W-Cupin, Viron mestaruussarjan sekä kansallisia kilpailuja Suomessa. Naisen tavoitteena on nousta Suomessa B-luokkaan, saada W-Cupista mitali sekä nostaa sijoitusta EM-sarjassa.

– Viime vuonna voitin Päitsillä C1-luokan, joten pyrin menestymään siellä myös tänä vuonna, kertoo Karikuusi.

– Olen ajanut jo useamman vuoden Yamahalla ja ollut todella tyytyväinen pyörään. Hienoa olla mukana Yamaha-yhteistyössä uuden tiimin merkeissä ja aionkin tehdä kaikkeni menestyäkseni mahdollisimman hyvin kaikissa ajamissani kilpailuissa, Karikuusi jatkaa.

Jari Mattila

Jari Mattila toimii tiimin mentorina ja on voimakkaasti taustalla toiminnassa mukana.

– Todella loistava juttu, että saadaan nyt Yamaha-tiimi enduronkin puolelle. Itse jatkan myös harrastelua Yamahan sarvissa ajaen enduroa, motocrossia ja crosscountrya, kertoo Mattila tunnelmistaan ja kauden suunnitelmistaan.

Teksti: Yamaha Suomi Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro