Road Racing 06.08.2016

Uransa parhaan sijoituksen Japanista ottanut Paavilainen: ”Ajon jälkeen oli tunto pois jaloista”

Timo Paavilainen sijoittui tiiminsä Motobox Kremerin kanssa Suzuka kahdeksan tunnin vaativassa kilpailussa sijalle 26. Kuva: Hiroki Terashima

Timo Paavilainen on palannut Suomeen Japanin Suzukasta, jossa ajettiin viime viikonloppuna legendaarinen 8 tunnin kilpailu. Mies on toipunut rankasta urakasta ja on iloinen parhaasta sijoituksestaan.

Timo Paavilainen tiimeineen sijoittui Japanin Suzukassa ajetussa kauden kolmannessa endurancen MM-osakilpailussa sijalle 26, mikä oli neljä kertaa tapahtumaan osallistuneen suomalaisen paras sijoitus.

– Oma kisa ja ajo menivät hyvin, se oli sellainen perussuoritus ilman virheitä. Tuntuu, että kierrosajassa olisi helposti otettavissa pari sekuntia pois. Ajoin kisassa nopeammin kuin aika-ajoissa, Paavilainen kertaa kilpailua.

Niinikään koko Motobox Kremer tiimi toimi hyvin.

– Tosin ”vanhat luottomekaanikkomme” eivät olleet paikalla, vaan mukana oli tiimipäällikkö, kaksi uudempaa mekaanikkoa Ranskasta ja loput olivat japanilaisia.
Japanin lämpötila Suzukan kilpailun aikaan on tunnetusti erittäin kuuma ja kostea. Tänä vuonna lämpötila oli hieman yli 30-astetta, joten ei aivan niin kuumaa kuin esimerkiksi viime vuonna.

– Ajon jälkeen eurooppalaiset kuskit menevät jäähdyttelemään kylmiin vesialtaisiin varikon puolelle, ne ovat siis ihan puhallettavia lasten uima-altaita. Ensimmäinen ajovuoro on aina kuumin ja kyllä ajon jälkeen oli tunto pois jaloista.

Tämän vuoden 8 tunnin kisa oli siisti, eikä pahoja kaatumisia nähty.

– Pace-car ei ollut kertaakaan radalla, kun taas viime vuonna se oli kuusi kertaa. Ehkä myös matalampi lämpötila paransi renkaiden pitoa edellisvuoteen verrattuna, Paavilainen pohtii.

Muista endurancen MM-sarjan kilpailusta poiketen Japanin kisassa on myös hieman erilaiset tekniset säännöt.

– Yksi suurin ero ja etu japanilaisille kuljettajille on 16,5 tuuman renkaat ja vanteet. Muissa kisoissa vain 17-tuumaiset ovat sallittuja.

Kaiken kaikkiaan Suzukan legendaarinen 8 tunnin kilpailu ja kilpaileminen 120 000 katsojan edessä jätti jälleen hienot muistot Paavilaisen mieleen.

– Erityisen hienoa oli katsella varikolla upeita tehdasmoottoripyöriä. Kaikilla japanilaismerkeillä oli viralliset tehtaan pyörät huippukuskeineen mukana (mm. Espargaro, Hayden, Lowes, v.d. Mark, Haslam ja japanilaismestarit).

Seuraava Endurancen MM-sarjan osakilpailu ajetaan Saksan Osherslebenissä 27. elokuuta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Paavilainen pitää Suomen värejä yllä Japanin 8 tunnin koitoksessa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing