Motocross 17.05.2017

Uransa päättänyt supercross-mestari Ryan Dungey: ”Nyt minulla on aikaa tulla Suomeen!”

Hallitseva supercrossin mestari Ryan Dungey yllätti kaikki ilmoittamalla päättävänsä uransa huipulla. Kuva: Simon Cudby

Nelinkertainen Supercross-mestari Ryan Dungey ilmoitti yllättäen lopettavansa kilpauransa juuri voitettuaan edellisen mestaruutensa. Nyt kun vapaa-aikaa on enemmän, mies suunnittelee vierailevansa Suomessa ”eläkevuosinaan”.

Yhdysvaltojen kirkkaimpiin moottoripyöräurheilun tähtiin lukeutuva, USA:n moottoripyöräliitto AMA:n hallitseva supercrossin mestari Ryan Dungey ilmoitti eilen illalla Suomen aikaa lopettavansa monien yllätykseksi menestyksekkään kilpauransa. 27-vuotias mies voitti kaikki suurimmat Yhdysvaltojen sarjojen tittelit pitkällä motocross- ja supercross-urallaan.

– Minulla on hieno ura takanani ja se tulee nyt päätökseen. Saavutin urallani paljon enemmän kuin olisin ikinä voinut haaveilla, Dungey toteaa.

Ryan Dungey voitti viimeisimmän mestaruutensa vain reilu kolme viikkoa sitten. Kuva: Simon Cudby

Reilu kolme viikkoa sitten viimeisimmän ja samalla kolmannen peräkkäisen supercross-mestaruutensa voittanut Dungey, joka saavutti myös kolme ulkosarjan mestaruutta, haluaa jatkossa keskittyä perheeseensä ja rauhoittaa aikansa ainaiselta matkustamiselta. Silti mies saattaa tehdä kuitenkin erään erityisen matkan.

– Jatkossa minulla on paljon vapaa-aikaa ja voin toivottavasti tulla käymään Suomessa ja tsekata teidän motocross-ratanne, Dungey lähettää terveisensä Suomeen kiittäen samalla suomalaisfaneja tuesta hänen kilpauransa aikana.

 

Lapsesta saakka moottoripyörien parissa touhunnut Dungey on hurahtanut viime aikoina myös autoihin ja treenaakin ajotaitojaan simulaattorissa. Ehkä joku päivä mies nähdään Suomen motocrossratojen lisäksi myös ajamassa ralliautoa Suomen sorateillä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross