Drag Race 06.09.2018

Upea päätös SM-sarjalle – Kiihdytysajon Suomen mestarit kruunattiin Kauhavan yössä

Kiihdytysajon Suomen mestaruuskausi piti sisällään viisi SM-osakilpailua. Kuva: FHRA

Drag Racingin Suomen mestaruudet auto- ja pyöräluokkiin ratkottiin Kauhavan uusitulla radalla yön hämärtyessä viime viikonloppuna.

Drag Racingin SM-sarjan viimeinen osakilpailu, FHRA Night Race Finals aloitettiin jo perjantaina 31. syyskuuta. Kilpailijoita oli ilmoittautunut kisaan hieman normaalia enemmän. Tähän vaikutti varmasti rahapalkinnot, jotka jaettiin Top Doorslammer ja Super Twin Bike -ryhmän voittajille. Super Twin Bike -ryhmä ajettiin kerrasta poikki periaatteella ja kyseessä oli FHRA:n epävirallinen suomenmestaruus. Päivän lajitteluajot sujuivat suuremmitta vaikeuksitta ja kierroksia saatiin ajettua neljä. Perjantain lajittelupäivä oli yleisölle ilmainen ja paikalle saapuikin hyvä määrä katsojia.

Odotukset seuraavan päivän yökisaan olivat kovat, kun perjantaina testattiin valoja ja mietittiin viimeiset viilaukset seuraavaa iltaa varten. Uusi rata näytti hienolta illan hämärtyessä.

Varsinainen yökisan aamu valkeni utuisena ja sateen uhka oli ilmassa. Sade viivästytti lopulta ajoja useamman tunnin ajan, joten kilpailujohdolla oli tiukka paikka tehdä päätöksiä kilpailun läpiviennin suhteen. Kilpailujohtaja Erälähde päättikin pitää ylimääräisen kilpailijakokouksen ja kysyä kuljettajien mielipidettä siitä, kuinka halutaan jatkaa. Kaikki olivat liikuttavan samaa mieltä, että kilpailu tulisi ajaa loppuun vaikka illan hämäryys olikin jo lähellä.

Illaksi oli kuitenkin jo sovittu ohjelmaa ja kaiken sovittaminen samaan iltaan oli haastavaa. Yleisö sai kuitenkin nähdä näyttävää ajoa illan hämärtyessä ja lopulta pimeässä yössä. Valot loistivat ja ihmisiä riitti yleisössä. Ilmassa oli todellista urheilujuhlan tuntua. SM-osakilpailu saatiinkin ajettua loppuun muilta osin, paitsi kaksi ryhmää päätettiin ajaa loppuun seuraavan päivän testipäivällä.

Illan selkeä ykkösnäytös oli Top Fuel -kuljettaja Timo Lehtimäen lähes täydellinen veto yön pimeyteen. Aika 4,353 ja loppunopeus 390,61km/h olivat erittäin kovaa tasoa. Top Fuel -lähtö pimeässä on todella komeaa katsottavaa. Tätä koko yleisö oli odottanut, eikä turhaan.

Harmillisesti sateen aiheuttaman viiveen takia näytökseen sovittu BlackList north vs. south shootout jäi harmillisesti kesken. Ajoaika oli sovittu päättyväksi tasan kello 00.00.

Illan päätteeksi yleisö sai nauttia upeasta ilotulituksesta Suomen ilotulitus Oy:n toimesta. Päivän haasteet oli voitettu ja oli aika juhlia. SM-sarjan voittajat saatiin selville, viimein testipäivänä ajettujen Top Doorslammer- ja Competition Eliminator -finaalien jälkeen.

Kiihdytysajon SM-finaali käytiin iltahämärässä. Kuva: FHRA tiedotus

Lauantaina yöllä pidettiin osakilpailun palkintojen jako hangaarin ravintolassa. Kerrankin paikalla oli suuri yleisö ja tunnelma oli katossa.

Sunnuntain testipäivällä päästiin ajamaan BlackList-vedot ja lukuisat testivedot. Testaajia oli hyvä määrä ja homma rullasi mukavasti.

FHRA livestream taltioi viikonlopun kilpailun. Katso tallenne täältä.

Lopulliset SM-pisteet tästä

2018 SM and CUP points – Cars

2018 SM and CUP points – Bikes

Kiihdytysajon SM-osakilpailu 5 tulokset:

Autot

Junior Dragster

 1. Riina Raussi, Vantaa
 2. Tomas Nurminen, Utti

Sportman/Pro ET

 1. Tony Vaahtera, Vaasa
 2. Janne Söderqvist, Pori

Super Pro ET

 1. Pasi Korhonen, Hiltulanlahti
 2. Jukka Mattila, Kurikka

Real Street

 1. Kari Hermunen, Nummela
 2. Esa Lehto, Kausala

Top Street

 1. Pauli Junttila, Nivala
 2. Timo Suojanen, Kitinoja

Stock/Super Stock

 1. Sari Kainulainen, Mäntsälä
 2. Iiro Mikkola, Jyväskylä

Pro Street

 1. Mika Saari, Nokia
 2. Ossi Oikarinen, Lahti

Top Doorslammer

 1. Hannu Flink
 2. Jere Rantaniemi, Forssa

Competition Eliminator

 1. Viljar Mäesepp, Tallinna
 2. Mika Eloranta, Nokia

Moottoripyörät

Junior Bike

 1. Milo Ahonen, Kalliola
 2. Neea Verronen, Ylivieska

Street Bike

 1. Ville Bäckman, Järvenpää
 2. Juha Erälähde, Helsinki

Super Gas Bike

 1. Kari Rautanen, Espoo
 2. Jani Blom, Vantaa

Super Comp Bike

 1. Toni Suokas, Kurikka
 2. Petri Koivuniemi, Helsinki

Pro Harley

 1. Jani Lempinen, Iittala
 2. Sami Hyväkkä, Panttila

Funnybike

 1. Janne Vihreäsaari, Tammela
 2. Juha Ollikainen, Saarenkylä

Super Twin Bike

 1. Samu Kemppainen, Vantaa
 2. Lasse Leponiemi, Vaasa

Kiihdytysajoissa ajetaan parilähtöjä loppuun saakka. joten jäljelle jää vain voittaja (1) ja toisena tullut runnerup (2)

Teksti ja kuvat: FHRA tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing