Rata-ajo 16.01.2017

Unelmasopimuksen saanut Bottas: Vie aikansa ennen kuin ymmärrän mitä on tapahtunut

Valtteri Bottas on energiaa täynnä päästessään kilpailemaan F-ykkösten huipputalliin. Kuva: Mercedes AMG Petronas

Valtteri Bottaksen pitkäaikainen unelma toteutui tänään, kun 27-vuotiaan suomalaisen julkistettiin tehneen sopimuksen Mercedes Formula1-tallin kanssa kaudesta 2017.

Kuuden viikon sopimusneuvottelut ja spekuloinnit saatiin tänään päätökseen, kun Mercedes vahvisti napanneensa 27-vuotiaan nastolalaisen Valtteri Bottaksen F1-tiimiinsä. Suomalainen siirtyy Williamsilta korvaamaan Mercedeksen viime vuoden maailmanmestarin Nico Rosbergin.

– Tämä on hyvin jännittävää minulle, Bottas myönsi vierailtuaan Mercedeksen tehtaalla tänään ja jatkoi: – Ottaa varmasti aikansa, ennen kuin ymmärrän, että tämä todellakin tapahtuu. Tämä on todellakin unelmien täyttymys päästä tällaiseen tiimiin, jolla on niin menestyksekäs historia, etenkin viime vuodet ovat olleet vakuuttavia. Olen erittäin ylpeä päästessäni osaksi tätä kaikkea ja kiitollinen kaikille Mercedeksellä, että he ovat luottaneet minuun ja antavat minulle tämän mahdollisuuden.

27-vuotias nastolalainen tulee nyt osaksi menestyksekästä Mercedes-tallia. Kuva: Mercedes AMG Petronas

Bottas oli tyytyväinen tämän päiväiseen vierailuunsa Mercedeksen tehtaalla ja oli otettu lämpimästä vastaanotosta.

– Olen valmis työskentelemään kovasti, osoittaakseni taitoni ja olevani osa tiimiä. Tulee olemaan haastava kausi ja liittyminen uuteen tiimiin tuo mukanaan normaalia enemmän työtä. Mutta olen 100 % valmis siihen. Treenaan ahkerasti ollakseni fysiikaltani parhaassa mahdollisessa kunnossa, koska näiden uusien autojen kanssa tulee olemaan paljon rankempaa. Asetan aina rajan korkealle, joten tavoitteeni on suoriutua hyvin jo ensimmäisestä kilpailusta lähtien. Olen täynnä energiaa ja valmis työskentelemään Mercedekselle tänä vuonna ja toivottavasti vielä monena muuna.

Niinikään Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff iloitsi suomalaisen saamisesta tiimiin.

– Valtteri ei ole mikään turha jätkä, hänellä on jalat maassa, hän on suora ja hyvin keskittynyt. Melko suomalainen rehellisesti sanottuna ja hän sopii hyvin meille. Hänellä on vakuuttavia kierrosennätyksiä junioriluokissa ja yhdeksän podiumsijoitusta F-ykkösissä. Mutta nyt on aika nousta seuraavalle tasolle ja katsoa kuinka hän pääsee taistelemaan kilpailuvoitoista ja maailmanmestaruudesta. Meillä ei ole kauaa aikaa valmistautua uuteen kauteen, joten meillä on kiireinen ohjelma saada Valtteri osaksi tiimiä. Yksi asia on varma: kuten tunnen Valtteri, hän tulee antamaan kaikkensa.

Formula1-kausi starttaa 24.-26. maaliskuuta Australiasta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Mercedes AMG Petronas Tiedotus

Nyt se on virallista: Bottas Mercedekselle!

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo