Ralli 26.01.2018

Ulosajo keskeytti Sunisen kisailun Monte Carlo -rallissa

Teemu Sunisen ja hänen kartanlukijansa Mikko Markkulan ensimmäinen Monte Carlo ralli ei alkanut suunnitelmien mukaan. Kuva: Teemu Sunisen Tiedotus

Teemu Suninen oppimatka Monte Carlo -ralliin loppui ennenaikaisesti. Suninen keskeytti Monte Carlo -rallissa ulosajoon rallin neljännellä erikoiskokeella.

Monte Carlo -rallissa syitä kuljettajan virheisiin ei tarvitse kaukaa hakea. Olosuhteet kilpailussa ovat helpoimmillaankin riittävän haastavat nappaamaan varomattoman kuljettajan syleilyynsä.

Juuri näin kävi toista kertaa kisaan osallistuneille Suniselle ja kartanlukija Mikko Markkulalle, jotka lähtivät päivään täynnä taistelutahtoa. Torstain liukkaat erikoiskokeet pimeässä oli jo selätetty, ja rallin piti jatkua tasaisemmissa merkeissä.

– Päätimme hieman nostaa vauhtia, koska aamun ensimmäinen erikoiskoe oli meiltä varman päälle ajoa. Pahaksi onneksi erikoiskokeella alkoi vielä sataa, joten tie oli liukas, Suninen kertoo.

Sade ei Sunista haitannut. Jo kartingaikoina erilaiset olosuhteet tulivat tutuiksi, joten liukkaus ei yksinään asioita heikommaksi muuttanut. Rallissa tilanteet tulevat kuitenkin välillä niin sanotusti silmille.

– Se paikka vain yllätti meidät hieman. Kiihdytimme sellaiseen vasuriin ja auto lähti käsistä. Päädyimme jokeen, eikä sieltä sitten enää omin avuin ylös päästy. Harmi juttu.

Plussalla Suninen saa matkastaan merkitä kuitenkin nopeuden, joka oli vasta kasvamaan päin tietoisesti keskellä tietä ajetun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Suninen oli keskeytyshetkellä luokkansa viidentenä.

– Olin sentään väliajoissa tulossa hyvää kyytiä. Ehkä jopa nopeinta vauhtia luokassani. Se ei vaan hirveästi lohduta, kun ei maaliin asti päästy, harmitteli Suninen.

Teksti: Teemu Sunisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli