Road Racing 13.11.2017

Ulla Kuljulle kutsu presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle – ”Jänskättää, mutta tosi hyvällä tavalla”

Ulla Kulju oli erittäin otettu Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön ja Rouva Jenni Haaviston kutsusta. Kuva: Ulla Kulju

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö noteerasi ratamoottoripyöräilijä Ulla Kuljun saavutukset ja kutsui hänet juhlistamaan satavuotiasta Suomea itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

15-vuotiaana lumilautaonnettomuudessa halvaantunut Ulla Kulju teki tänä vuonna historiaa osallistumalla ensimmäisenä alaraajahalvaantuneena naisena ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuun. Ranskan Le Mansissa ajetun kisan päätteeksi hänet kukitettiin maailmanmestariksi.

Kulju on tullut suomalaisille tutuksi tänä vuonna myös iloisesta ja periksiantamattomasta luonteestaan. Hän on osoittanut, että halvaantuminen ei estä aktiivista elämää ja jokaisen tulisi toteuttaa unelmiaan.

Yksi Kuljun unelma toteutui viime viikolla, kun kutsu presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle tipahti postilaatikkoon.

– Fiilis on kyllä nyt ihan huikea! Jännitti, että tuleeko kutsu vai ei! Kulju iloitsee.

Nainen on iloissaan päästessään edustamaan suomalaista moottoriurheilua maan korkeatasoisimpaan tapahtumaan.

– Onhan se ihan älyttömän hienoa päästä linnan juhliin. Se on tuollainen ”once in a lifetime” -kokemus! Puku on jo ompelijalla ja valmistelut käynnissä. Jänskättää, mutta sillai tosi hyvällä tavalla! Ihan huikeaa!

Aiemmin presidentti Niinistö onnitteli Kuljua henkilökohtaisella kirjeellä tämän voitettua maailmanmestaruus.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Ulla Kuljun blogi: Presidentti Niinistön kirjeen saaminen oli sanoinkuvaamattoman hienoa

Ulla Kuljun blogi: Ihmisten luomat rajat ovat puppua!

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing