Speedway 08.08.2018

U19 Speedwayn EM-kilpailussa luvassa tiukkaa vääntöä

Niklas Säyriö saattaa olla EM-kilpailuiden villi kortti. Kuva: Matias Hirsimäki

Tulevana lauantaina ajetaan alle 19-vuotiaiden henkilökohtaisesta speedwayn Euroopan mestaruudesta Varkaudessa. Viimeistään tarkemmat kuljettajatarkastelut osoittivat, että tulevan lauantain finaalissa tullaan näkemään kovaa kilvanajoa ja tiukkaa vääntöä. Paikalle saapuu jo varsin kokeneita liigajyriä ja monissa juniorisarjojen lliemissä kypsyneitä nuoria.

Selkeää ennakkosuosikkia voittajaksi ei ole, sillä kuljettajien keskinäisiä välienselvittelyjä on tällä kaudella ollut melko vähän tehden etukäteisvertailun vaikeaksi.

Latvian Olegs Mihailovs on ollut kovassa lyönnissä mutta riittääkö kyky esimerkiksi Tanskan Mads Hansenin tai Ukrainan Marko Levishunin kanssa? Puolan speedway-kuljettajat ovat aina kovia oli kilpailu mikä tahansa, joten Szymon Szlauderbach, Alan Szczotka tai Emil Peron voivat lauantaina pistää koko show’n taskuunsa. Jää nähtäväksi, miten kilpailun villi kortti Niklas Säyriö pärjää tässä kyydissä.

Tittelijahdin lisäksi kilpailu tarjoaa oivallisen läpileikkauksen eri maiden junioritasosta, eikä sellaisia nimiä kuin esimerkiksi Tom Brennan, Mattia Lenarduzzi tai Jan Kvech nähdä usein kotimaisilla radoilla.

Kilpailu on todellista kansainvälisen ajotapahtuman juhlaa, onhan kuskeja paikalla kymmenestä eri maasta, mikä on varsin kova saldo verrattuna mihin hyvänsä speedwayn EM- tai MM-finaalin vastaavaan lukuun.

Kilpailu on perinteinen pistekilpailu, eli voittaja on selvillä 20 erän jälkeen. Mikäli tasapisteissä oleville ei muuten paremmuutta sääntöjen avulla löydy, ajetaan tarvittavat uusinnat. Tämä tuo sähköä kilpailun kulkuun, sillä ei voida laskea sen varaan, että ajettaisiin semifinaalin kautta finaaliin ja siitä pokaalin hakuun. Jokaisen kuljettajan täytyy mennä sata lasissa jokaisessa erässä.

Tapahtuma alkaa perjantaina 10. elokuuta klo 14.15 ajettavilla harjoituksilla ja itse kilpailu käynnistyy lauantaina 11. elokuuta klo 13:00.

Teksti: Markku Jurmu

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway