Speedway 02.08.2018

U-19 Speedwayn Europe Cupin finaalissa Varkaudessa todistetaan muun muassa Italian mestarin vauhtia

Speedwayn U-19 EM-finaali ajetaan Varkaudessa 10. elokuuta. Kuva: Lea Häyrinen

Varkaus isännöi 10. elokuuta U-19 Speedwayn Europe Cupin finaalia. Kilpailuun saapuu kuljettajia 10 eri maasta.

Varkauteen on tulossa ensi viikolla mielenkiintoinen kattaus nuoria ajajia kisaamaan Euroopan paremmuudesta. Tässä muutamia kuljettajapoimintoja:

#9, Mattia Lenarduzzi (18), Italia
Lenarduzzi asuu Triestessä ja on Olimpia Terenzanon kuskeja. Nuorukaisen finaalipaikka lohkesi ensimmäisen semifinaalin seitsemännellä sijalla. Lenarduzzi on Italian U-21-luokan mestari speedwayssa, joten Varkaudessa on oiva tilaisuus seurata missä menee Italian nuorten taso Euroopan vastaavaan verrattuna.

#1, David Pacalaj (16), Slovakia
16-vuotias Pacalaj on kotoisin Zarnovicasta ja on Martin Vaculikin veljenpoika. Hän selvitti tiensä finaaliin toisen semifinaalin seitsemännellä sijalla. Nuorukainen ajaa Zarnovican joukkueessa Tsekin liigaa. Kun suvusta löytyy kova oppi-isä lajiin, on mukava nähdä miten opit purevat Varkauden finaalissa.

#2 Jonas Seifert-Salk (18), Tanska
Seifert-Salk ajaa Tanskan Danske Metal Speedwayliigaa Slangerupin joukkueessa. Paikka finaaliin irtosi ravakasti ensimmäisen semifinaalin kakkossijalla. Tanskasta on aina tullut vetomiehiä ja näin on syytä uskoa tälläkin kertaa. Seifert-Salk tulee olemaan varmasti kova luu finaalissa.

#16 Petr Chlupác (16), Tsekki
Trebusicesta tuleva Chlupác on yksi kisan nuorimmmista kuskeista. Sarjaspeedwayta Chlupac ajaa Tsekin Extraliigassa AMK ZP Pardubicen joukkueessa. Nuorukaisen finaalipaikka irtosi tanakalla suorituksella, toisen semifinaalin kolmannella sijalla. Tsekistä selviytyi ilahduttavasti kaksi kuskia finaaliin, kun Chlupácin lisäksi myös Jan Kvech ajoi itsensä semifinaaleista läpi. Tarjolla on siis mojova katsaus myös Tsekin nuorten tasoon.

Tapahtuma alkaa perjantaina 10.8. klo 14:15 ajettavilla harjoituksilla ja itse kisa käynnistyy lauantaina 11.8. klo 13:00.

Lisätietoa kuskeista ja kilpailusta:
www.varkausracingteam.fi

U-19 Speedwayn Europe Cupin finaaliin Varkauteen tulossa kovia ulkolaiskuskeja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway