Snowcross 11.02.2019

Tynkkynen hyvillä fiiliksillä kohti Parikkalan SM-avausta

Jere Tynkkynen on innoissaan kotikilpailustaan. Kuva Toni Beranger.

Snowcross-kuljettaja Jere Tynkkynen odottaa jo malttamattomana SM-sarjan kotikilpailuaan, joka järjestetään lisäohjelmanumeroiden kera Parikkalassa viikonloppuna.

– Kauden kohokohta alkaa olla käsillä, sillä jäljellä on enää muutama päivä ennen Parikkalan SM-avausta. Edellisistä kisoista on harvinaisen pitkä yli kuukauden tauko, mutta se on oikeastaan ollut vain hyvä asia, että on saanut rauhassa treenata, kehittää kalustoa ja muuten valmistautua alkavaan SM kauteen, Tynkkynen kirjoittaa nettisivullaan.

– Ollaan koko tiimin voimin säädetty ja rakennettu kelkkoja iskuun ja nyt onkin tosi luottavainen fiilis niin ajon kuin kalustonkin suhteen. Tiimin kaikki kuljettajat ovat saaneet aimo annoksen lisää vauhtia ja luottoa ajoon. Kiitos Kärkikuntien Moottorikelkkakerhon ja lumisen talven meillä on ollut koko alkuvuoden hyvät olosuhteet treenata.

Parikkalan markkinakenttä muuntautuu 16.-17.2 täysveriseksi snowcross-areenaksi, jossa nähtävää ja koettavaa riittää. Pro- ja Pro Lite -luokat ajavat molempina päivinä karsintaerät, joista nopeimmat pääsevät päivän päätteeksi ajettaviin finaaleihin.

Alueen viihtyvyyteen on nyt panostettua todenteolla, sillä alueelta löytyy myyntikojuja, anniskelualue ja myös varikolle on vapaa pääsy.

Biisonimafia tulee järjestämään väliaikaohjelmaa omintakeiseen tyyliinsä ja sarjan promoottori luo näyttävyyttä tapahtumaan muun muassa jättiscreenin, hyvän äänentoiston, ilotulitteiden ja pyrotekniikan avulla.

Kisoihin on lauantaina luvassa KoneSaimaan ja K-market Kruunun tarjoama ilmainen bussikuljetus Savonlinnasta ja ainakin näin alkuviikon ennusteiden mukaan myös sää tulee olemaan mitä mainioin. Savonlinjan linja-auto lähtee KoneSaimaan pihasta kello 10:30 ja K-Market Kruunun pihasta kello 11:30. Kyytiin pääsee bussipysäkeiltä myös matkan varrelta, mutta helpoiten matka käy, jos hyppää kyytiin Konesaimaalta tai K-market Kruunusta.

– Uskon, että paikalliskilpailijat tulevat menestymään hyvin ja järjestämään omalta osaltaan nähtävää kotiyleisölle. Allekirjoittanut tähtää ehdottomasti Pro-luokan voittoon. Myös Matti Reinikainen on varmasti Pro Lite -luokassa nälkäinen ja haluaa näyttää kotiyleisön edessä, mihin nuori mies pystyy Pro Lite -debyyttikaudellaan. Oskari Laamanen hamuaa SM-sarjasta kultamitalia, joten kotikisat ovat hyvä paikka näyttää, mihin asti vauhti riittää.

– Kisakelkkaan käytiin etsimässä lisää tehoja ja toimintavarmuutta Kemijärveltä Paltekilta ja täytyy sanoa, että on se Palojärven Mika melkoinen seppä näiden laitteiden kanssa. Nyt pelaa kyllä kelkka moottoriohjelmoinnin osalta todella hienosti. Iskareiden kanssa ollaan myös tehty kovasti töitä ja ajettavuuteen panostettu muutenkin kovasti. Kuluvalla viikolla on tarkoitus tehdä vielä viimeisiä voimalinjasäätöjä ja sitten ollaankin valmiita viikonlopun koitokseen.

– Kiirettä on siis pitänyt kisatauosta huolimatta tosi kovasti, mutta oon tosi kiitollinen tilanteeseen, jossa nyt ollaan. Tästä iso kiitos tietenkin tiimille ja kaikille asianosaisille sekä yhteistyökumppaneille. Toivottavasti nähdään mahdollisimman monen kanssa viikonloppuna Parikkalassa.

Teksti: Tynkkynen Motorsport Ky

Uusimmat

Lisää aiheesta