Road Racing 17.08.2017

Tuuli kesälomalta uudella pyörällä ja täynnä energiaa MM-taistoon

Niki Tuuli lähtee uudella tarmolla supersportin MM-sarjan syyskauteen. Kuva: Nita Korhonen

Kallio Racingin Niki Tuuli lähtee tarmoa täynnä viikonloppuna Saksasta starttaavaan Supersportin MM-sarjan syyskauteen. Kesätauon aikana nuorukainen on saanut ladattuja akkuja, mutta lisäpontta peliin tuo myös uusi pyörä, joka osoitti testeissä kilpailukykynsä.   

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokkien MM-mittelöt jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun sarja palaa kesätauolta Saksan Lausitzringillä ajettavalla osakilpailulla. Kallio Racingin väreissä kisaava Niki Tuuli lähtee syyskauteen hyvin patterit lataantuneina.

– Tosi hyvillä mielin palaan kesätauolta, Tuuli huudahtaa.

Kesätauon aikana Kallio Racing pääsi testaamaan uutta Yamahaa, joka tuntuu istuvan hyvin Supersportin MM-sarjan 600-kuutioisten luokassa kisaavan Tuulin hyppysiin.

– Saksassa oltiin ajamassa pari päivää uudella pyörällä ja olin testien nopein. Se toi uutta potkua tähän hommaan, kun on vähän koko alkukausi painittu ongelmien kanssa. Ja nyt kun näytti taas vähän valoa, niin luulen, että tämä lähtee kääntymään tästä.

Kovin odotuksin viime kauden villin kortin kisojen upeiden tulosten myötä kauteen 2017 lähtenyt Tuuli sai pian huomata, että taistelut MM-huipulla ovat kovat ja joskus menestymisen tiellä on mitä ihmeellisempiä asioita. Nyt nuorukainen puhkuu kuitenkin aivan uudenlaista energiaa.

– Kesätauolla on saanut vähän rentouduttua, mietittyä ja järjestettyä asioita uudestaan. Ihan luottavaisin mielin lähden seuraaviin kamppailuihin.

Tuulin nimi on olut tapetilla myös MotoGP-sarjan tulevaisuuden Moto2-luokan kuskeja mietittäessä. Vauhtia purjeisiin toi vahvistus Suomen MotoGP-osakilpailusta, joka ajetaan KymiRingillä vuosina 2019-2023.

– Tietenkin se tuo varmasti paljon mahdollisuuksia niin mulle kuin muillekin kuskeille ja näkyvyyttä Suomelle. Varmasti tuo myös lisää kuskeja, kun saadaan moottoripyöräurheilua esille, Tuuli pohtii.

Tuuli on tällä hetkellä MM-pisteissä sijalla 13. World Supersport -sarjaa johtaa Ranskan Lucas Mahias, toisena on Turkin Kenan Sofuoglu ja kolmantena Kallio Racingin etelä-afrikkalaiskuljettaja Sheridan Morais.

Viikonlopun Saksan osakilpailuun osallistuu Suomesta myös Kallio Racingin Kimi Patova. Nuorukainen on 300-kuutioisten luokassa sijalla 22.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Tuuli ei heikkene kuramyrskyssä: ”Kesäloman jälkeen lähtee taas!”

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing