Road Racing 10.07.2016

Tuulen voittoputki jatkui

Niki Tuuli voitti Superstock 600 -luokan. Kuva: Sami Salonen

Road racing SM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin eilen ja tänään Pärnun Auto24ringillä. Täysin ei sateelta vältytty tässäkään osakilpailussa ja se toi kisapäivään oman vahvan mausteensa.

Superstock 600 -luokan tämän päivän kilpailulähtö jouduttiin keskeyttämään vesisateen takia. Kuivalla ajetussa ensimmäisessä puolikkaassa käytiin eiliseen tapaan kovaa kamppailua Niki Tuulen ja Hannes Soomerin välillä, Tuulen ollessa hienoisesti niskan päällä. Seuraavilla sijoilla olivat Jani Rättö, Aki Valkila, Jani Vaahtera ja Jasmin Sarjos.

Sateessa ajettu toinen puolikas oli sitten Niki Tuulen hallintaa. Hannes Soomer oli selvä kakkonen. Lähdöt laskettiin yhteen, tasapisteissä ratkaisi aikaero. Niinpä seuraavina olivat Jani Rättö, Aki Valkila, Jani Vaahtera ja Jasmin Sarjos.

Superbike A:n lähtö oli pahojen kaatumisten sävyttämä. Samaan mutkaan kaatui toisella kierroksella kaksi kuskia ja heti perään kolmannella kierroksella kilpailun kärkipaikoista Martin Pärtelpoegin takana taistelleet Aleksi Kyllästinen, Mika Laaksonen ja Ville Haantaus.

Kilpailu keskeytettiin ja ensiaputoimien jälkeen jatkettiin kuuden kierroksen kisana, jossa mukana oli enää 11 kuskia. Voittoon ajoi Pärtelpoeg, toinen oli Ville Haantaus. Hän oli ainoa kaatuneista, joka pystyi ajamaan uuden erän, kolmanneksi nousi huonohkon lähdön ottanut Jesse Maikola.

Kolarissa mukana ollut Haantaus totesi kisan jälkeen, että onneksi ei loukkaantunut. Pyörä kyllä meni huonoon kuntoon, mutta onneksi oli mukana vanha varapyörä, jolla pääsi mukaan.

MiniGP-luokan podiumille nousivat Akseli Putkonen, Lenni Klemetti ja Niko Lehtiranta. Kuva: Sami Salonen

MiniGP-luokan podiumille nousivat Akseli Putkonen, Lenni Klemetti ja Niko Lehtiranta. Kuva: Sami Salonen

MiniGP:ssä käytiin äärimmäisen tiukka kisa kolmen kärjessä. Maaliviiva ylitettiin järjestyksessä Akseli Putkonen, Lenni Klemetti, Niko Lehtiranta. Kärkikolmikon jälkeen käytiin yhtä tiukka kamppailu seuraavista sijoista. Sen kamppailun käänsi viimeisellä kierroksella edukseen Juho Kantola, joka nousi neljänneksi.

Superstock B 600 -luokka ajettiin tänään omana lähtönään. Selkeään voittoon ajoi Juha Kauhanen. Sijoista 2-4 käytiin sitä vastoin kovaa kamppailua. Maaliin tultiin järjestyksessä Miko Ronkainen, Henna Ylijoki ja Kalle Mäntysaari.

KTM RC 390 -luokassa selvään, joskaan ei ylivoimaiseen voittoon ajoi Vesa Kallio. Sijoista 2-5 taisteltiin maaliviivalle asti. Maaliviiva ylitettiin järjestyksessä Kimi Patova, Niko Tanskanen, Niko Hämäläinen, Ari Borovkoff.

Sivuvaunujen voittoon ajoi pari Eero Pärni/Mairon Meius, kakkosiksi taipuivat eiliset voittaja Markku Artiola/Joonas Salu ja kolmansia olivat Pasi Vepsä/Arto Pöyhönen.

Tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.race-monitor.com/Results/Race/44720

Osakilpailu: 3 / 5
Järjestävä seura: A2 Racing MTÜ
Moottorirata: Auto24ring
(Audru ringrada, Papsaare küla, Audru vald, 88317, Eesti)

Teksti ja kuvat: Suomen Road Race Ajajat ry

Maaotteluhenkeä Pärnun radalla

Pärnun RR-kisat avattu

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing