Ralli 15.06.2017

Tutkimus: Nuorten mielestä ralli on Suomen seuratuinta urheilua – KymiRing todellinen jättipotti

Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Pohjoismaiden suurimman sponsoroinnin tutkimusyrityksen Sponsor Insightin mukaan autourheilu ja autourheilijat ovat edelleen suosituimpia urheilutähtiämme ja -tapahtumiamme.

Vuonna 2017 suosituimmat urheilijat ovat Kaisa Mäkäräinen, Kimi Räikkönen ja Patrik Laine. Suosituin tapahtuma 18-29-vuotiaiden miesten keskuudessa puolestaan oli Neste Ralli, toiseksi suosituin jääkiekon Karjala-turnaus ja kolmanneksi suosituin Ralli SM -sarja. Nuorten naisten mielestä Neste Ralli oli neljänneksi suosituin.

Sponsor Insightin tutkimusjohtaja Klaus Virkkunen vahvistaa autourheilun edelleen vankan ja jopa vahvistuneen aseman Suomessa.

– Kohtalaisen tasaista on ollut pitkään. Suurin muutos viime vuosikymmeneen on ollut maksukanavien yleistyminen ja se on vienyt jonkun verran seuraajia. Sekään ei kuitenkaan näy isossa kuvassa. Viime vuosina ylipäätänsä autourheilun trendi on kääntynyt nousevaksi ja siinä näkyy selvästi varsinkin suomalaiskuljettajien kansainvälinen menestys. Autourheilulla on kova imu Suomessa ja asema on todella vahva, mikä tuntuu ajoittain unohtuvan pääkaupunkiseudulla, Virkkunen toteaa.

Autourheilu siis kulkee lujaa eteenpäin ja myös tulevaisuus näyttää hyvältä, suorastaan herkulliselta.

– KymiRingin valmistuminen tulee olemaan todellinen jättipotti. Ensimmäisenä sinne toki tulevat kaksipyöräiset, mutta myöhemmin myös autourheilu perässä. Lisäksi kun ottaa huomioon nuoret starat kuten Esapekka Lapin ja Kalle Rovanperän sekä kaikki muut potentiaaliset nuoret lupaukset, niin tulevaisuuden näkymät ovat ihan huikeat, Virkkunen analysoi.

Teksti: AKK / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli