AKK-Motorsport ry 21.07.2017

Turvassa Tiellä -hanke näyttävästi esillä EM-kartingissa

Kuva: AKK/Hannu Rainamo

21.-23.7. Alahärmän PowerParkissa ajettava kartingin EM-osakilpailu Flying Finn 100 Race toimii tänä viikonloppuna näyttämönä myös tärkeälle liikenneturvallisuusteemalle. Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, liikenneturvallisuushanke Turvassa Tiellä kokosi tapahtuman yhteydessä järjestettyyn paneelikeskusteluun autoilun ammattilaisia FIA:n puheenjohtaja Jean Todtin johdolla.

Liikenneturvallisuuspanelistit nostivat keskustelun ytimeen asenteiden äärimmäisen tärkeän merkityksen sekä aikuisikään ehtineille että vasta sinne kasvaville kuljettajille. Liikennekasvatus on keskiössä myös Turvassa Tiellä -hankkeen kautta tehdyssä liikennekasvatustyössä – AKK:n ja Autokoululiiton hankekouluttajat vielä oikeanlaista asennesanomaa ajokortti-ikää lähestyville nuorille sekä yläkouluihin että 2. asteen oppilaitoksiin. Tänä vuonna Turvassa Tiellä -tunneilla on istunut jo yli 3000 oppilasta ja opiskelijaa ympäri Suomea.

Kansainvälisen autoliitto FIA:n puheenjohtaja Jean Todt kiitteli AKK:n luotsaaman hankkeen ohella koko maassa tehtäviä ponnistuksia liikenneturvallisuuden hyväksi. FIA:n liikenneturvallisuutta edistävä FIA Action for Road Safety on samalla Turvassa Tiellä -hankkeen kansainvälinen emokampanja.

– Suomi on tehnyt loistavaa työtä liikenneturvallisuuden hyväksi ja on kärjessä Euroopan tilastoissa. Maanne taso on todella korkea verrattuna muihin maihin, toki koulutusta ja valistusta on edelleen tehtävä. Jatkakaa hyvää työtä – kohti liikenneonnettomuuksien nollatoleranssia meneminen on tärkeä pyrkimys, kuvaili Todt.

Teksti: AKK / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting