Ralli 14.02.2019

Turunen palaa rallin SM4-luokkaan

Jesse Turunen palaa Kari Kallion kanssa tutun Hondan rattiin. Kuva: Jani Salonen.

Jesse Turunen tekee paluun rallin SM-sarjaan tulevana viikonloppuna. Kouvolassa ajettava kauden toinen osakilpailu toimii miehelle näyttämönä, missä vauhtia tullaan mittaamaan paluumuuttajan roolissa.

– Kaksi vuotta on mennyt enemmän tai vähemmän vastustaessa, joten looginen lopputulema oli tämä. Palataan Hondan rattiin ja lähdetään nauttimaan kilvanajosta, toteaa Turunen yksiselitteisesti.

Erityinen huomio on juurikin Hondassa ja siihen liittyvässä historiassa, sillä joensuulainen vei kyseisellä autolla nimiinsä SM4-luokan mestaruuden kaudella 2016. Perinteiseen tapaan tällaisilla autoilla on ollut markkinansa kilpailukykynsä vuoksi, mutta Turunen päätti, ettei autosta luovuta. Kehitysideoita oli kertynyt listaksi saakka, kun kokemusta autosta sekä ajamisesta karttui. Ne jäivät kuitenkin odottamaan aikaansa, sillä miehen kaasujalka sai mestaruusvuoden jälkeen käskyttää niin Hyundain R5 kuin Citroen C2r2 -kilpuria.

– Komeita vuosia olivat, jälkimmäinen kylläkin vastustamisen määrässä. Mutta oppia sain monelta eri taholta ja tulihan siitä jotain otettua ihan omaan talliin saakka. Nyt Hondaa on saatu kevennettyä ja varsinkin alusta on kokenut huimaa kehitystä eteenpäin. Väittäisin, että auto on ominaisuuksiltaan jo lähellä R2-luokan kilpuria, Turunen paljastaa.

Turusen vahva käsitys kilpailukyvystä asettaa riman korkealle ja mies myöntää avoimesti, että vain voitto tarjoaa vastinetta odotuksille. Auton testaaminen sujui odotusten mukaisesti ja kokemuksen kerääminen uudentyyppisestä renkaasta on nostanut vauhtia. Kilpailukykyisten tekijöiden lisäksi esiin nousee yksi seikka ylitse muiden: kisafiilis SM O.K Auto-ralliin lähdettäessä kuvastaa pikkupoikaa karkkilaarin äärellä!

Kuva: Jani Salonen.

Kuva: Jani Salonen.

Teksti: Jani Salonen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli