Ralli 12.03.2016

Turunen kolmannelta sijalta lauantaihin

Jesse Turunen käynnisti kauden viimeisen talvirallin Tahkolla tasaisella suorituksella, ollen ensimmäisen ajopäivän jälkeen SM3- luokassa kolmannella sijalla.

– Onhan tämä nyt hieno aloitus, kun Mikkelin jälkeen todettiin Hondan moottorin tulleen tiensä päähän. Tilanne aiheutti nimittäin hieman enemmän harmaita hiuksia. Onneksi kuitenkin saatiin apua lainamoottorin ominaisuudessa ja pääsimme starttaamaan kauden viimeiseen talviralliin. Nyt kun sijoitus lauantaihin lähdettäessä on tällainen, niin sitä voi pitää jo jonkin asteisena työvoittona.

Perjantai-iltana Tahkolla ajettiin kaksi erikoiskoetta. Turunen piti niistä kumpaisellakin kolmanneksi nopeinta aikaa, edelle kerkesivät sarjajohdossa oleva Esa Ruotsalainen ja Mikkelistä kautensa aloittanut Joonas Lindroos. Turusen ero kärkipaikkaa pitävään Ruotsalaiseen on + 14,8 s. ja välissä olevaan Lindroosiin + 2.7 s.

Lauantaina mies lupaa antaa painetta edellä oleville sen minkä ranteistaan pystyy. Tehtävä ei ole helppo, mutta Turunen kokee olevansa lähempänä samaa viivaa edellä olevien kanssa,

– Varmaksi en tiedä, mutta taitaa kaikille olla nämä pätkät hieman tuntemattomampia. Se voi tasoittaa hieman haastetta. Kovaa täytyy mennä kärkivauhtia pitääkseen ja katsotaan sitten lauantaina iltapäivällä mitä saatiin aikaiseksi, toteaa Turunen perjantain päätteeksi.

Toiseen ajopäivään Tahkolla startataan klo 10.18 Niittyjärven erikoiskokeella ja päivän mittaan kurvaillaan 5 erikoiskoetta. Maaliin ensimmäisiä autoja odotellaan n. klo 15.30.

Teksti: Jani “Suti” Salonen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta