Motocross 23.03.2020

Turun Moottorikerho vuokraa R2 MX Parkin

Säkylän motocrossrata-aluetta käsittelevä sopimus osapuolten välillä allekirjoitettiin 21.3.2020. Kuvassa vasemmalta oikealle: Mika Raitanen, Risto Raitanen, Sami Raitanen, Pasi Rosnell ja Vesa Vaihinen. Kuva: Turun Moottorikerhon tiedotus.

Turun Moottorikerho ry (TMK) ja R2 MX Park ry ovat solmineet vuokrasopimuksen R2 MX Parkin motocrossrata-alueen hallinnoinnista. Sopimuksen mukaan rata-alue siirtyy Turun Moottorikerhon hallinnointiin 1.4.2020.

Keväästä 2018 vailla omaa motocrossrataa ollut Turun Moottorikerho vuokraa Säkylässä sijaitsevan R2 MX Parkin radan. TMK tulee näin vastaamaan rata-alueesta ja sen toiminnoista alueen omistuksen säilyessä Raitasen veljeksillä, Samilla ja Mikalla.

Turun Moottorikerhon viimeisin SM-tason ulkorata, Urusvuori, sulkeutui jo tovin aikaa sitten ja keväällä 2018 sulkeutuivat myös TMK-Tietokeskus Center -motocrosshallin ovet Turun Artukaisissa. Tämän jälkeen TMK on pystynyt tarjoamaan aloitteleville kuljettajille ajopaikan, mutta kilpakuljettajille vastaavaa ei ole ollut tarjolla. Nyt syntynyt sopimus tuleekin korjaamaan tämän puutteen ja kerhossa ollaan innoissaan mahdollisuudesta lähteä kehittämään Säkylän rata-aluetta.

– Meillä on jo useamman vuoden pyörinyt todella aktiivinen aloitteleville kuljettajille suunnattu viikoittainen ajotapahtuma, josta muutama juniori onkin jo siirtynyt kansallisiin kilpailuihin. Näihin tapahtumiin käytetty rata on kuitenkin suunnattu puhtaasti harrastusta aloitteleville, eikä näin palvele niin sanottujen kisakuljettajien tarpeita. Tämä R2 MX Parkin vuokrausmahdollisuus tuli meille hivenen yllättäen ja pyytämättä, kun Säkylästä oltiin meihin päin yhteydessä ja kysyttiin kiinnostusta rata-alueen vuokraamisesta. Kun intressit molempien osapuolien osalta kohtasivat, asiat saatiin sovittua nopealla aikataululla ja hyvässä hengessä. Säkylän rata tarjoaa meille loistavat mahdollisuudet kehittää niin omaa kuin koko Varsinais-Suomen ja Satakunnan kattavaa motocrosstoimintaa, kommentoi Turun Moottorikerhon motocrossjaoston vetäjä Santtu Rautanen syntynyttä sopimusta.

– R2 MX Park avattiin vuonna 2016 ja siitä asti toiminta on ollut hyvällä ja vakaalla pohjalla. Kuljettajia on käynyt vuosittain mukava määrä ja kyllä yksi meidän valttimme on ollut, että rata on kesäkaudella käytännössä aina ajokunnossa, oli keli mikä tahansa. Haluamme kuitenkin kehittää toimintaa ja Turun Moottorikerho isona toimijana pystyy tarjoamaan tähän sellaisia hartioita, mitä seuraavien askelien ottaminen vaatii, toteaa R2 MX Park ry:n puheenjohtaja ja toinen alueen omistajista, Sami Raitanen.

R2 MX Park
Vuorenmaantie 340, 27800 Säkylä

Ajoajat
ti ja to: 12:00 – 20:00
la: 11:00 – 18:00
su: 12:00 – 18:00

Turun Moottorikerho ry
www.turunmoottorikerho.fi

Teksti: Turun Moottorikerhon tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross