Enduro 01.12.2019

Turun miehitykselle kolmas perättäinen voitto Kärme Kustaalla

Kakkosluokan voittajajoukkueen Mika Turunen selvittämässä Kärme Kustaan Kiemuroita. Kuva: Jani Hovi, Xracing.

Enduron perinteinen, huvittelumielinenkin partioajokilpailu, Kärme Kustaan Kiemurat, kulki kolmannen kerran perättäin Turun suunnalta tulleiden kuljettajien voitokkaissa merkeissä. 43:s ”Kärmes” tarjosi jälleen runsaasti pyörien nostelua Hämeenlinnassa lauantaina.

Suomen itsenäisyyspäivän tuntumaan vuosittain ajoittuva Kärme Kustaan Kiemurat ajettiin tällä kertaa jo nyt lauantaina. Kilpailussa partion muodostavat kolmen kuljettajan joukkueet. Tänä vuonna mukana oli 60 partiota, eli 180 ajajaa. Kovimmassa luokassa, eli ykkösessä ajettiin kolme noin 20 kilometrin mittaista kierrosta, muissa kaksi.

Vesisateet olivat vaihtuneet miinusasteisiin juuri kilpailun alla ja lauantaiaamu startattiin reippaasti yli viiden asteen pakkasessa. Perinteiden mukaisesti suurin osa reitistä on helpompaa polkua, mutta Kärmeksen hengen mukaisesti ojanylitykset ja muta- tai suoupotukset nostavat partiohengen esiin. Pyörien ikään kuin kuuluukin jäädä kilpailussa jumiin.

Ykkösluokan voittotaisto oli tiukka, sillä MOTTI support team voitti vain 36 sekunnin marginaalilla toiseksi ajaneen Nirkkonen & Koneurakointi Wahlroos -joukkueen. 2:45 tuntia urakassaan käyttäneet voittajat saapuivat Turun seuroista (Turun Moottorikerho, Turun Seudun Moottoriurheilijat) miehityksellä Jiri ja Jani-Petteri Leino sekä Markus Michelsson. Kakkospaikan joukkueen muodostivat Jämsän Seudun Moottorikerhoa edustavat Peetu ja Pyry Juupaluoma sekä Emil Pohjola. Kolmanneksi nousivat viimeisellä kierroksella Sysmän Moottorikerhon Joonas Salonen, Jani Salonen ja Tuomas Nieminen joukkueella Team Motopalvelu, joka jäi voitosta reilut seitsemän minuuttia.

Kustaan Konkarit: Matti Nikander, Mika Turunen ja Jarkko Tyni juhlivat kakkosluokan ykköstilaa. Toiseksi ajoi Team Kamoke: Juha Raitmaa, Timo Koivula ja Mika Luomala. Kolmossijan pokkasi Team Motopalvelu 2: Tomas Vickholm, Henri Almark ja Oscar Koskinen.

Kolmosluokan vahvin oli Funduroteam Finland: Henrik Heikkinen, Perttu Rauhamäki ja Mika Lipponen. Lervan Kyntäjät: Toni Vanhakarhu, Sampsa Launiainen ja Antti Puolakka oli toinen. Kolmospaikan vei Konneveden Gorillalauma: Erkki Silvasti, Aksu Keurulainen ja Juuso Jämsén.

Naisten yhden kierroksen kilpailussa oli mukana yksi joukkue. Minna Virtasen, Nelli Elon ja Pauliina Sieväsen Puolikuntoset Pirkot ajoi kierroksen.

Business-luokan voiton otti Hämeen Rakennuskone Oy: Mika Brandt, Ville Haapasalo ja Mikko Pälli. Kakkospaikan vei Pumppumies Puoliväli: Jukka Puoliväli, Veli-Matti Mäkinen ja Harri Leppälaakso. Kolmanneksi sijoittui Mäntsälän Erikoismiehet!: Miko Mellin, Joonas Rantanen ja Jami Mellin.

Tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro