Ralli 14.10.2016

Turborikko hyydytti Sunisen matkan Kataloniassa WRC2-luokan kärkipaikalta

Kuva Timo Anis

Teemu Suninen joutui keskeyttämään Katalonian MM-rallissa. Keskeytys johtui teknisestä viasta ja tapahtui WRC2-luokan kärkipaikalta.

Kisan neljännellä erikoiskokeella hajonnut turboahdin jätti Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan harmittelemaan kohtaloaan.

Tien sivuun hyytynyt auto tuprutti paksua savua, mikä tiesi sitä, ettei Suninen pystynyt ajamaan maaliin 38-kilometristä erikoiskoetta.

– Sinne asfalttiosuudelle se jäi. Luulin ensin, että se oli kaasupolkimen tunnistin, mutta sitten kaikki tehot katosivat. Auto ei käynyt lainkaan tyhjäkäyntiä. Hakattiin reset-näppäimiä ja koetettiin päästä eteenpäin.

– Sittne tuli yksi ylämäki, eikä se meinannut nousta sitä enää ollenkaan. Ongelma oli sen verran suuri, että päätettiin parkkeerata tien sivuun. Turbo siitä taisi antautua, Suninen epäili.

WRC2 -luokan mestaruushaaveille keskeytys oli paha kolaus. Suninen päässee jatkamaan Ralli2:ssa, mutta on pakotettu saalistamaan vähintään luokan kahdeksannen sijan, jotta teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen pysyvät elossa.

– Katsotaan, missä kunnossa moottori on. Jos se on vain turbo, niin se ei ole ongelma. Silloin varmasti päästään jatkamaan.

Teksti: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli