Karting 10.07.2016

Tuplavoittajat Tykkimäen karting-kilpailussa

Kartingin SM-kausi käynnistettiin tänä viikonloppuna Tykkimäeltä.

Kartingin SM-viikonloppu jatkui tänään sunnuntaina Kouvolan Tykkimäellä saman kolmikon johdossa, missä eilinen päätettiin. Henri Kokko puolestaan hallitsi tänään ajettua KZ2-luokkaa.

Sunnuntai alkoi Tykkimäen kartingradalla kauniilla pilvettömällä säällä, mutta kilpailijat saivat jännittää koko päivän sateen mahdollisuutta. Finaaleissa vettä viimein alkoikin tihkuttaa, mutta voittajat kaikissa kolmessa OK, OKJ ja Mini Max -luokissa olivat silti samat kuin eilen.

Henri Kokko, Henri Kauppi ja Kaisa Eristö valtasivat podiumin kahdesti tänään Tykkimäellä.

Henri Kokko, Henri Kauppi ja Kaisa Eristö valtasivat podiumin kahdesti tänään Tykkimäellä.

Lisäksi tänään ajettiin KZ2-luokka, jonka molempien erien voittoon ajoi Henri Kokko. Henri Kauppi sijoittui kahdesti toiseksi Kaisa Eristön kuitatessa niinikään tuplat kolmannesta sijasta.

– Kisa meni just niin kuin pitikin. Lähtö sujui hyvin, siitä suoraan keulille ja hyvää ajoa. Säästin renkaita ja ajoin rauhallista ajoa, Kokko kertoili.

Kouvolan radasta Kokolla ei ole paljon kokemusta, mutta hän piti sen nopeaudesta.

– Seuraavana on Vihdin SM-osakilpailu ja sitten menen Italian kautta Belgian EM-kisoihin. Tavoitteena on valmistautua syyskuun MM-kisoihin, joka on myös kauden päätöskisa. Mutta ennen sitä ajan myös loput Suomen SM-kisat, Kokko totesi suunnitelmistaan.

Seuraavassa osakilpailussa Vihdissä nähdään palkintokorokkeen korkeimmalla paikalla joku muu, sillä Paavo Tonteri kisaa tuolloin Saksassa.

Seuraavassa osakilpailussa Vihdissä nähdään palkintokorokkeen korkeimmalla paikalla joku muu, sillä Paavo Tonteri kisaa tuolloin Saksassa.

OK-luokassa nopeinta vauhtia eilisen tapaan pitäneelle Paavo Tonterille voitto ei tullut aivan helposti, sillä hän kävi tiukkaa taistoa läpi kisan Konsta Lappalaisen kanssa. Kolmanneksi kaksikon jälkeen sijoittui Pyry Kekarainen. Tonterin etu kilpailussa oli tuttu rata.

– Tykkimäen rata on yksi Suomen parhaimmista sekä ajettavuuden että muiden puitteiden ansiosta, Tonteri totesi.

Nuorukainen joutuu jättämään seuraavan, Vihdissä ajettavan SM-osakilpailun väliin, sillä hän on tuolloin kisaamassa Saksassa.

OKJ-luokan korkeimmalle korokkeelle palkintojenjaossa nousi eiliseen tapaan William Alatalo.

OKj-luokan korkeimmalle korokkeelle palkintojenjaossa nousi eiliseen tapaan William Alatalo.

OKj-luokan voittajaksi ajoi eilisen tapaan William Alatalo, joka sai aluksi huonon lähdön ja jäi masterin taakse, mutta nuorukainen otti kärkiaseman hienolla ohituksella ja vei kovan taistelun voimin lopulta voiton.

– Sain hyvän ohituspaikan ja tein virheetöntä ajoa koko ajan, niin ei tarvinnut viimeisellä kierroksella peitellä paljon.

Entä miten olisi kisassa tapahtunut, jos rankkasade olisi tullut?

– Mä olisin voittanut vaan ylivoimaisemmin, Alatalo kuittasi varmasti.

Mini Max -luokan podiumilla tuuletettiin hienosti.

Mini Max -luokan podiumilla tuuletettiin hienosti.

Mini Max -luokan voittoon ajoi eilisen tapaan Elias Vauhkonen, joka oli syystäkin tyytyväinen viikonlopun tuplavoittoon.

– Lämmittelykierroksella kun alkoi sataa, mietin että tuleekohan sitä enempää, mutta eipä sitä näyttänyt tulevan. Sadekelilinjoja piti miettiä vähän uusiksi.

Mini Max -luokan toiseksi ajoi Luka Nurmi ja kolmanneksi Jami Heiman.

Kaiken kaikkiaan Tykkimäen kartingin SM-avausviikonloppu sujui mallikkaasti. Loukkaantumisilta säästyttiin pieniä haavereita lukuunottamatta. Sunnuntain OKj-luokassa kolaroitiin hieman voimakkaammin, mutta kaikki onneksi selvisivät pienillä kolhuilla.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

20160710_190311 (kopio)

20160710_184951

20160710_163439

20160710_160635

 

Paavo Tonteri hurjalla nousulla voittoon kartingin SM-avauksessa

Karting SM-sarja käynnistyy Kouvolasta viikonloppuna

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting