Moottoriurheilutapahtumat 03.03.2016

Tuplaviikonloppu useissa SM-lajeissa

Sami Huttunen. Kuva: Timo Kananoja

Tuleva viikonloppu on varsinainen moottorikelkkailun superviikonloppu, kun sekä Snowcrossin että Moottorikelkkaenduron parissa taistellaan SM-tasolla. Jääradalla puolestaan kamppaillaan niin kuskien kuin joukkueidenkin Suomen mestaruuksista. Myös Pienoisautoilun SM-pisteistä kisataan kahtena päivänä Kiimingillä.

Snowcrossin SM-kausi päätökseen Rovaniemellä

Snowcross SM-kausi huipentuu lauantaina Suomen Mestaruussarjan päätöskilpailuissa, kun Suomen kovimmat kelkkakuskit kohtaavat Rovaniemen Mäntyvaarassa. Taistelu Snowcrossin SM-mitaleista on tiukkaa tänäkin vuonna. Lapin moottorikelkkailijoiden Aki Pihlaja johtaa sarjaa 20 pisteen erolla Viktor Herteniin. Viime vuonna Pihlaja voitti Suomen Mestaruuden Rovaniemen viimeisessä erässä ja samanlaiseen taisteluun voidaan valmistautua tänäkin vuonna. Kummallakaan kärkikuskilla ei ole varaa keskeytyksiin, sillä kaikki pisteet lasketaan lopuksi.

Myös Semi Prossa nähdään huikea päätöskilpailu, kun Rovaniemen nuori Sami Huttunen starttaa kilpailuun sarjan kärkipaikalta. Huttusen pahin kilpakumppani, Ossi Kiviniemi loukkaantui viime viikonlopun stadioncross-kisoissa ja joutuu jättämään päätöskilpailun väliin sarjan kakkospaikalta. Huttusella on 28 pisteen karkumatka sarjan kolmossijalla olevaan junioreista Semi Prohon tälle kaudelle nousseeseen Jonas Laakkoseen.

Junioreiden Suomen Cupissa Lapin Moottorikelkkailijoiden Topi Posti on pisteissä toisena, vain kuusi pistettä Pekka Alatalon takana, joten tässäkin luokassa voidaan nähdä kotiseuran edustaja korkeimmalla korokkeella päivän päätteeksi.
Myös naisten luokassa nähdään rovaniemeläisiä, kun Noora Kursu ja Leena Hiltunen starttaavat kilpailuun mukaan.

5.3. SM-Snowcross, Rovaniemi
Yleisölle liput tapahtumaan 10 € aikuiset ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.
Luokat:
SM: Pro
Suomen Cup: Junior 14-16
Kansallinen: Sinisalo Challenge / Semi Pro, Harraste, Veteraanit, Naiset, Junior 11-14

Kuva: Jouni Helander

Kuva: Jouni Helander

Moottorikelkkojen SM-enduroon starttaa 186 kilpailijaa Taivalkoskella

Taivalkosken kelkkailijat Ry (TaiKe) järjestää ensimmäiset endurokilpailunsa tulevana lauantaina. Kauden toiseen SM-osakilpailuun on ilmoittautunut 186 kilpailijaa kymmenessä eri luokassa. Kilpailun ensimmäinen kuljettaja lähtee kilpailukeskuksesta ensimmäiselle erikoiskokeelle klo 09:00. Viimeisen kilpailijan lähtöaika on 12:38 ja hänen oletetaan saapuvan maaliin takaisin kilpailukeskukseen noin klo 15:00.

Enduron SM-Pro luokan pistejohdossa on Lieksan kisan voittaja Juha Haapamäki. Lieksan kilpailun kuuden kuljettajan kärki mahtui alle minuutin sisään toisistaan, joten Taivalkosken kilpailustakin odotetaan tiukkaa sekuntikamppailua.
Kilpailukeskus sijaitsee OSAO:n Taivalkosken kiinteistössä, osoitteessa Jokijärventie 2. VT20:ltä on opastus kilpailijoille ja yleisölle. Alueella liikkuu kilpailun aikana yleisöä ja kuljettajien huoltoautoja, joten kilpailunjärjestäjä toivoo kaikilta malttia ja varovaisuutta liikenteessä.

5.3. Moottorikelkkojen SM-enduro Taivalkoski
Lähtöluettelo ja kilpailun muut tiedot: Timehoiska.net
TimeHoiska hoitaa tulosten päivittämistä sivuilleen myös kilpailun edetessä. Sivuilta löytyy mm. kilpailun reittikartta.

Kuva: Nita Korhonen

Kuva: Nita Korhonen

SM-jääradan tuplaviikonloppu Konnevedellä

Konneveden Moottorikerho / UA:n 23-kertainen Suomenmestari Kari Vehniäinen on valmiina kotikoitokseen. Mies on kovaa vauhtia kartuttamassa tiliään kahdella kirkkaimmalla mitalilla. Ennen lauantaina ajettavaa kauden neljättä SM-osakilpailua Vehniäinen johtaa JR Open A -luokkaa 117 pisteellä ennen toisena 77 pisteellä olevaa Herman Kenkkilää. A Lites -luokkaa hän pitää nimissään 135 pisteellä ennen Mikko Koskista, jolla on kasassa 82 pistettä.
Huolimatta runsaasta pistejohdosta, Vehniäinen ei kuitenkaan ota kotiyleisön edessä onnistumista itsestäänselvyytenä, vaikka menestyminen 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän kerhon kilpailussa olisi tietenkin hienoa. Vastassa on kuitenkin liuta kovatasoisia kisakumppaneita.

Kauden neljäs SM-osakilpailu starttaa lauantaina klo 12 Konneveden Isolahden jäällä, jossa sunnuntaina ajetaan myös kauden ainoa joukkue-SM-kilpailu klo 12 alkaen. Tänä vuonna Konnevedellä lähetetään ensimmäistä kertaa kuulutus autoradioihin, jolloin katsojien on helppo seurata kilpailua omista autoistaan. Moottoriurheilu.tv tulee myös lähettämään paikanpäältä livevideota Periscopen kautta.

5.3. Jääradan SM-osakilpailu, Konnevesi, Isolahti
6.3. Jääradan joukkue-SM-osakilpailu, Konnevesi, Isolahti
Luokat: JR Lites A, JR Open A, JR Lites B, JR Open B, Veteraanit
Lauantain kilpailuun ilmoittautuneiden lista.
Sunnuntain joukkuekilpailuun ilmoittautuneiden lista.

Kuva: Martin Bollenbacher

Kuva: Martin Bollenbacher

Pienoisautoilun 12TrackTourin pisteistä kisataan Kiimingissä

Pienoisautoilun 12Track Tour -sarjan kaksi viimeistä SM-osakilpailua järjestetään viikonloppuna Kiimingin Jokirannan koululla. Kisan isäntänä toimii luokan EM-kilpailut vuonna 2013 järjestänyt Oulun seudun pienoisautoilijat ry. Kilpailut ovat kaksipäiväiset – lauantaina kisataan sarjan kolmannet osakilpailut ja sunnuntaina kauden viimeinen ja samalla neljäs osakilpailu F1-10, GT-12 ja C-12 -luokissa. TSS-10 ajetaan kisoissa täyteluokkana.

Kauden päätöskisoihin on ilmoittautunut reilu 30 kuljettajaa molemmille päiville. GT-12-sarjan kaksi edellistä kisaa voittanut Eetu Laaksonen saa varmasti kovan vastuksen kotiradan Antti Luodosta, joka on sarjapisteissä toisena. Vierailevana kuljettajana GT-12-kilpailuissa ajaa myös järjestävän seuran Vesa Yli. C-12-luokassa Ari-Pekka Kyykkä ja Vesa Yli taistelevat sarjan voitosta.

Valitettavasti C-12 luokan vähäinen osanotto ei mahdollistanut SM-pisteiden jakoa tässä kilpailussa.

5.-6.3. Pienoisautoilun 12Track Tour III & IV 2016 SM-osakilpailut, Kiiminki
Osoite: Jokirannan koulu, Jaarantie 4, 90900 Kiiminki
Luokat:
Lauantai 5.3.2016 C-12 SM
GT-12
F1-10 ja TSS-10
Sunnuntai 6.3.2016 C-12 SM
GT-12
F1-10 ja TSS-10

Viikonlopun kansalliset kilpailut:

4.-6.3. Rallin seurakilpailu, Keuruu
5.3. F-Rallisarja Jämsän Metalli ja Kuljetus Ralli, Jämsä
5.3. Pohjanmaa-Ralli, Seinäjoki
6.3. Tuusniemi JM, Tuusniemi
6.3. Autosuunnistuksen Harjoituskilpailu, AL Härmän osasto
6.3. Rallin Seurakilpailu, Kontiolahti
6.3. Ralli Sprint Raakarautaränni, Raahe, Kiilun moottorirata

Viikonlopun MM-kilpailut:

3.-6.3. Ralli MM WRC3, WRC2, WRC Guanajuato México
3.-4.3. F1-veneiden MM-osakilpailu, Doha, Qatar
5.-6.3. Jääspeedway MM Final 3 Saksa, Berliini
5.-6.3. Motocross MM MXGP, MX2 Thaimaa, Suphan Buri

Uusimmat

Lisää aiheesta