Rallicross 14.08.2018

Tuore Suomen mestari Juha Rytkönen hyppää Supercarin puikkoihin SM-finaalissa

"Viedään kausi tyylillä loppuun", toteaa tuore Autokrossin Suomen mestari Juha Rytkönen. Kuva: AKK / Toni Ollikainen

Ilmoittautuminen Kouvolan Rallycross Festivaliin sulkeutui myöhään eilen illalla. SuperCar-luokan osallistujalistalla nähtiin monia yllättäviä nimiä, mutta yksi mielenkiintoisimmista lienee kuitenkin Jalasjärvellä Autokrossi-luokan SM-kullan sinetöinyt Juha Rytkönen.

Rytkönen nähdään ensimmäistä kertaa turboahdetun nelivetoisen SuperCar -auton kanssa kisavauhdissa, kun SM-finaalin ensimmäinen alkuerä käynnistyy vajaan kahden viikon kuluttua sunnuntaina.

Ajattelin jo aikasemmin, että ajaisin Kouvolassa SuperCarilla, joten rupesin etsimään kalustoa. Sattumien kautta sainkin sitten mahdollisuuden osallistua Jukan (Pykäläinen) autolla, tuore Suomen mestari Rytkönen iloitsi.

– Autoa pääsin kokeilemaan jo Jalasjärvellä pikaisesti, mutta nyt tällä viikolla olisi tarkoitus mennä testaamaan kunnolla.

– Tavoitteita en sen kummemmin ole asettanut, mutta koitetaan saada ehjät alkuerät alle. Tiedä sitten vaikka semifinaaleihin pääsisi, Rytkönen virnistää.

Vaikka Rytkönen onkin jo varmistanut mestaruutensa, starttaa hän silti nälkäisenä myös Autokrossi-luokan kilpailuun Kouvolassa. Mies on voittanut kuluvalla kaudella kaikki 20 ajamaansa lähtöä, joten haluja on varmasti myös päättää täydellisesti sujunut kausi voittoon.

– Ihan täysillä lähdetään ajamaan ja yritetään ponnistella viimeiseen voittoon. Viedään kausi tyylillä loppuun, Rytkönen lataa.

Teksti: Rallicross SM / Taneli Niinimäki

Ennätysmäärä SuperCareja Kouvolaan – edelliskausien mestarit mukana!

Juha Rytkönen on Autokrossi-luokan uusi suomenmestari

Lautamäki huudatti runsaslukuista kotiyleisöä – Rytkönen sinetöi Suomen mestaruuden Autokrossi-luokassa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross