Ralli 27.08.2018

Tuore Rallin juniorisarjan Suomen mestari Juho Koski-Lammi: “Mahtava fiilis”

Kauden kolmas voitto sinetöi Juho Koski-Lammin Rallin Suomen Junioreiden mestaruuden. Kuva: Marko Koivunen

Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila lähtivät Laitilan Oili Jalonen -ralliin neljän pisteen sarjajohdossa ennen Jaakko Tullaa. Tavoitteena oli tietenkin johdon vankistaminen. Tämän lisäksi kaksikolla oli myös mahdollisuus varmistaa kauden 2018 Rallin Suomen Juniorisarjan mestaruus.

Kaksikon päivä alkoi toiseksi nopeimmalla ajalla, eroa Opel-pilotti Valtteri Kauhasen pohja-aikaan jäi 1,3 sekuntia. Toisella erikoiskokeella listan ykköspaikan otti Tulla, mutta kilpailun kärkeen siirtyi 18-vuotias Honda-kuljettaja Koski-Lammi. Eroa toista sijaa pitävään Tullaan oli ainoastaan 0,8 sekuntia.

Kilpailun ratkaisu tapahtui kolmannella pikataipaleella, kun lähes 18 kilometriä pitkän pätkän Koski-Lammi ajoi melkein 20 sekuntia nopeammin kuin Tulla. Eroa tauolle lähdettäessä oli 19,7 sekuntia nuoren mestaruuskandidaatin eduksi.

– Aluksi ei tultu ihan puhtaasti ja meillä oli pieniä jarrumurheitä. Kolmosella hyökättiin oikein kunnolla, että saataisiin eroja aikaan ja siinä onnistuttiin, kertoo Honda-kabiinin toinen osapuoli Ala-Kokkila.

Mestaruuden suhteen tilanne alkoi näyttää hyvältä neljännen erikoiskokeen jälkeen, kun Tulla joutui harmillisesti keskeyttämään. Enää oli jäljellä kilpailun päättävä erikoiskoe. Viimeisellekin pätkälle syntyi pohja-aika Koski-Lammin nimiin ja luokan voitto irtosi yli 50 sekunnin erolla Jussi Nordbergiin.

– Ennen viimeistä pätkää tiedettiin, ettei kukaan tule enää ajamalla ohi, niin maalissa oli kyllä aivan mahtava fiilis, oikea voittajafiilis, hehkuttavat onnelliset Suomenmestarit.

Eteläpohjalaiskaksikon mestaruus varmistui epävirallisesti jo ennen viimeistä Heinolassa ajettavaa osakilpailua.

Juho seuraa eräällä tapaa isoveljensä Heikin jalanjälkiä. Myös Heikki voitti tulokaskaudellaan 18-vuotiaana sarjansa mestaruuden, kun hän sai suihkuttaa kuohujuomaa F-Cupin B-junioreiden mestaruuden kunniaksi. Tuolloin Heikin kauden saldo viidestä osakilpailusta oli neljä voittoa ja yksi kakkossija. Pikkuveljen oma saldo kaudesta 2018 on lähes identtinen. Neljä osakilpailua, joista kolme voittoa ja yksi kakkossija.

– Kausi on kyllä mennyt aivan yli odotusten. Kisat ovat olleet todella mielenkiintoisia ja tiukkoja sekuntitaisteluita on käyty. Juholle isot kiitokset tästä kaudesta. Yhteistyö on toiminut todella mukavasti ja huono huumori on rentouttanut siirtymillä, virnistää Ala-Kokkila.

– En todellakaan osannut odottaa, että olisimme näin kilpailukykyisiä heti kauden alusta alkaen. Arto oli tähän saavutukseen todella tärkeä palanen, suuret kiitokset myös hänelle, sekä kaikille tämän mahdollistaneille yhteistyökumppaneille ja tukijoille, päättää Koski-Lammi.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli