Jääspeedway 04.02.2018

Tuore jääspeedwayn Suomen mestari Mats Järf: Ensimmäiseen kaarteeseen pitää uskaltaa ajaa kovaa

Mats Järf saavutti jo uransa kuudennen Suomen mestaruuden. Kuva: Timo Eronen

Kauhajoella ratkaistiin jääspeedwayn Suomen mestaruus lauantaina hyvissä olosuhteissa. Mats Järf nappasi jo lajin kuudennen Suomen mestaruutensa. SM-hopeaa saavutti konkari Timo Kankkunen ja SM-pronssille ajoi Matti Isoaho. 

Ennakkoon kovimpina niminä kilpailuun pidettiin viisinkertaista mestaria Mats Järfiä, joukkue-MM-kilpailuun paikan lunastanutta Matti Isoahoa ja suomalaisen jääspeedwayn konkaria Timo Kankkusta.

Edellä mainitut pitivätkin ennakkosuosikkien paineet hyvin, Mats Järf ja Matti Isoaho keräsivät alkueristä 14 pistettä, Timo Kankkusen ja Tommy Flyktmanin jäädessä pistettä vähemmäksi. B-finaalissa kohtasivat Kankkunen, Flyktman, Kai Lehtinen ja alkuerissä hyvällä ajolla säväyttänyt Christer Biskop. B-finaali meni Kankkuselle Christer Biskopin ajaessa toiseksi. Tämä tarkoitti molemmille miehille A-finaalipaikkaa Järfin ja Isoahon seuraksi.

A-finaali ratkaistiin osin jo lähtöritsoilla. Järf otti vakuuttavan startin ja käänsi ensimmäiseen kurviin johdossa, Kankkusen seuratessa toisena. Isoaho haastoi Kankkusen finaalissa, mutta konkari piti pintansa Järfin ajaessa kuudenteen Suomen mestaruuteensa.

Finaalin startti. Vasemmalta: Christer Biskop, Timo Kankkunen, Mats Järf ja Matti Isoaho

Päivän kilpailuun tuore mestari oli luonnollisesti tyytyväinen.

– Tänään meni kaikki hyvin. Tärkein juttu mulla on ensimmäinen kaarre, sitä pitää uskaltaa ajaa kovaa, tuntuma pyörään ja luottamus siihen, ettei se tee mitään ihmetemppuja on oltava kunnossa, sen jälkeen on vaan väännettävä kaasua, Järf totesi.

Konkari Timo Kankkunen oli yllättynyt suorituksestaan.

– Ylitin itseni, ruumis ei olisi kestänyt enempää, viisi erää oli tarkoitus ajaa ilman keskeytyksiä, lopulta niitä kertyi seitsemän. Adrenaliiniryöppy ajon aikana auttoi kummasti, Kankkunen naurahti.

Mitalikolmikko Timo Kankkunen, Mats Järf ja Matti Isoaho. Kuva: Timo Eronen

Kysymykseen mistä löytyy virtaa vuodesta toiseen, 22. SM-finaalia ajanut Kankkunen kommentoi seuraavasti:

– Jottain pittää ihmisen harrastoo, ettei oo pahan teossa. Onneksi meillä on nousemassa uusia nuoria kuskeja, Isoaho on tulossa, siitä tulee tosi hyvä, samoin Biskop, molemmilla on tämmöinen nousukäyrä, mies totesi osoittaen kädellään taivasta.

Finaalin osallistujat. Kuva: Timo Eronen

Kauhajoella nähtiin erittäin hyvä finaalikilpailu. Kauhajoen Moottorikerho oli tehnyt hyvää työtä.

Jääspeedwayn seuraavat tapahtumat kotimaassa ovat joukkueiden sarjakilpailu Valkeakoskella 17.2. ja PM-finaali Varkaudessa 10.3.

Teksti ja kuvat: Timo Eronen

Mats Järf uusi mestaruutensa Kauhajoella

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway