Enduro 17.09.2018

Tuore Euroopan mestari Sanna Kärkkäinen: “Mestaruus oli ainoa tavoite ja sen saavutin”

Sanna Kärkkäinen on nyt kaksinkertainen Euroopan mestari. Kuva: Sanna Kärkkäisen Tiedotus

Sanna Kärkkäinen saavutti viikonloppuna Puolan Kielcessä ajetussa enduron EM-kauden finaalissa naisten luokan Euroopan mestaruuden.

Viikonloppuna ajettiin enduron EM-sarjan viimeinen osakilpailu Puolan Kielcessä. Kilpailu oli kolmepäiväinen, josta perjantaina ja lauantaina ajettiin normaalit enduropäivät ja sunnuntaina oli vuorossa loppucrossi. Enduropäivät sisälsivät yhdellä kierroksella enduro- ja crossitestin ja reitti kierrettiin kaikkiaan neljään kertaan.

Sanna Kärkkäinen lähti kilpailuun johtaen sarjaa 29 pisteellä ja mestaruus oli mahdollista varmistaa jo lauantaina. Kaksi erittäin hyvää päivää, pohja-ajat kaikille pätkille ja voitto perjantaina lähes kolmella minuutilla ja lauantaina hieman yli kolmella minuutilla takasivat sen, että Kärkkäinen näin myös teki ja iltahuollossa shampanja sai roiskua.

– Aivan älyttömän hyvä fiilis nyt! Saavutettiin juuri se, mitä lähdettiin täältä hakemaan! Kärkkäinen iloitsi.

– Päivät olivat yllättävänkin rankkoja. Siirtymät olivat pelkkää hiekkapatikkoa ja pölyn alla oli juuria ja kiviä, joita ei ollut mahdollista nähdä. Lisäksi välillä tuntui, että siirtymillä olisi tarvinnut kypärävalot, kun oli niin pimeää. Perjantaina kisapäivä oli paria minuuttia vaille kahdeksan tuntia pitkä ja lauantaina noin 20 minuuttia lyhyempi. Perjantaina iltapäivällä hieman varmistelin pätkillä ja näin olisin voinut toimia lauantainakin, mutta minulla oli niin kivaa ajaa, että ajoin pätkillä sen, minkä pääsin!

Sanna Kärkkäinen sai kaulaansa myös toisen mitalin, kun hän saavutti yhdessä Marita Nyqvistin, Pauliina Sieväsen ja Iina Turkin kanssa joukkueiden EM-hopeaa. Kuva: Sanna Kärkkäisen Tiedotus

Sunnuntaina varikolta ajettiin noin puolen tunnin helppo siirtymä loppucrossiradalle, jossa kaikkia luokkia odotti seitsemän kierroksen mittainen motocrosserä. Normaalisti naiset starttaavat päiviin viimeisenä, mutta nyt sunnuntaina luokat ajatettiin käännetyssä järjestyksessä ja naisten crossilähtö oli ensimmäisenä. Kärkkäinen pääsi lähdöstä kärkeen ja johti muutaman kierroksen ajan, kunnes vahvan motocrosstaustan omaava britti Nieve Holmes tuli ohi. Kärkkäinen pysyi aivan hänen kannoillaan, kunnes kierroksella ohitettavat sotkivat hieman tilannetta ja lopulta Kärkkäinen päätti ajaa varmasti maaliin toisena.

– Jos olisin uskaltanut alusta asti hyppiä kaikki hyppyrit, niin olisin pystynyt paremmin vastaaman britin vauhtiin, mutta ei toinen sija minua haittaa. Oli todella kivaa päästä ajamaan kunnon crossierä pitkästä aikaa.

– EM-kausi sujui kaikkinensa todella mukavasti. Mestaruus oli ainoa tavoite sarjasta ja sen saavutin. Nämä kilpailut ovat olleet hyvää harjoitusta lokakuussa ajettavaa naisten MM-kilpailua silmällä pitäen, josta lähden tavoittelemaan ensimmäistä MM-mitaliani. Ennen sitä osallistun kahden viikon päästä (29.-30.9.) ajettavaan kauden viimeiseen enduron SM-sarjan kaksipäiväiseen kilpailuun Vantaalla, jossa otan osaa B1-luokkaan.

EM-sarjassa toiseksi sijoittui Ruotsin Hanna Berzelius ja kolmanneksi Nieve Holmes. Puolassa ajettiin myös joukkueiden Euroopan mestaruuksista ja Suomen naisten joukkue Kärkkäinen, Marita Nyqvist, Iina Turkki ja Pauliina Sievänen saavuttivat EM-hopeaa.

Teksti: Sanna Kärkkäisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro