Drag Racing -autot 12.09.2018

Tuore Euroopan mestari Anita Mäkelä: “Vieläkin kovempaa päästään”

Anita Mäkelä on jälleen Euroopan nopein! Kuva: Anita Mäkelän Tiedotus

Kiihdytysajon EM-kausi päättyi todelliseen Anita Mäkelän juhlaan. Nainen voitti Iso-Britanniassa käydyn Top Fuel -luokan finaalin, vei nimiinsä Euroopan mestaruuden ja teki vielä uuden Euroopan ennätyksen.

En ole vieläkään oikein laskeutunut pilvistä, oli niin mielettömän uskomaton viikonloppu, Mäkelä naurahtaa.

Viikonloppuna Iso-Britannian Santa Pod Raceway -radalla käyty kiihdytysajon Euroopan mestaruusfinaali oli todellista Anita Mäkelän juhlaa. Kauden aikana kolme finaalia neljästä voittanut nainen kirjoitti historian kirjat uusiksi. Hänestä tuli 11 voitollaan kaikkien aikojen eniten yhden kauden aikana voittoja Top Fuel -luokassa saavuttanut kilpailija, hän rikkoi Euroopan ennätyksen kaksi kertaa, saavutti finaalissa 108 pistettä 110 tarjolla olleesta ja kuittasi lopulta Euroopan mestaruuden.

– Dominoitiin koko viikonloppua! Oltiin ihan eri tasolla kuin kaikki muut! Ei voi kuin ihmetellä sitä työn määrää mitä ollaan tiimin kanssa tehty, mutta joskus se työ palkitsee ja nyt kävi näin, Mäkelä iloitsee.

Mäkelä sai täksi vuodeksi tiimiinsä myös kansainvälistä vahvistusta, kun australialainen mekaanikko Benny Patterson joukkoon.

– Bennyn apu oli tosi tärkeää tällä kaudella. Hän oli edesauttamassa, että saavutettiin mestaruus.

Anita Mäkelä jakaa tiimilleen kiitosta kovasta työstä. Kuva: Anita Mäkelän Tiedotus

Mäkelä on tottunut saavuttamaan mestaruuksia ja EM-mitaleita drag racingista, mutta silti tuore mestaruus tuntuu erilaiselta.

– Tämä ylivoimaisuus tänä vuonna tekee tästä mestaruudesta erilaisen. Yleensä on voitettu muutamalla pisteellä, mutta tänä vuonna oltiin niin ylivoimaisia, että olisi voinut jättää vaikka yhden kisan välistä.

– Toki meillä on ollut konerikkoja ja vastoinkäymisiä, ei aina pelkkää auringonpaistetta, mutta päälinja on ollut, että on onnistuttu tänä vuonna selkeämmin kuin muut tiimit.

Finaalissa tehty uusi Euroopan ennätys 3,870 on kovaa luokkaa, mutta Mäkelä suhtautuu siihen perinteisellä tyylillään.

– Kyllä vieläkin lujempaa päästään! Ennätykset on tehty rikottavaksi. Niinhän Serhi Bubkakin rikkoi omia ennätyksiään seiväshypyssä. Me aina vähän parannetaan omaa tulosta, niin saadaan aina uudet juhlat aikaiseksi, Mäkelä naurahtaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing