Ralli 30.12.2019

Tuomas Pöntisen kausi 2019 – rallia, rataa ja rallicrossia

Tuomas Pöntinen. Kuva: Toni Lönnroos

On aika ajaa kilpuri talliin kauden 2019 osalta, mutta ennen kuin napataan avaimet Fordin virtalukosta, kurkataan taustapeilistä mitä kaikkea tapahtui seinäjokiselle Tuomas Pöntiselle vaiherikkaan kauden aikana.

Aloitetaan vaikka siitä, että vuosi kului lähes täydellisesti Porin prikaatissa Niinisalossa armeijan leipää järsien. Lomia kuitenkin myönnettiin, ja kalenteriin merkatut kilpailut tuli ajettua. Menestystäkin tuli, mutta olan yli vilkaistaessa suuhun pyrkii karvas maku, makeampaakin sylttyä olisi ollut tarjolla.

Jääkausi oli päällä, kun 18-vuotias varusmies hyppäsi Korvola Motorsportin Ford Fiestan rattiin. V1600-luokan autolla oli tarkoitus ajaa monipuolisesti, jäärataa, rallia ja rallicrossia. Auto tulisi siis olemaan kovilla.

Paltamossa Pöntinen tutustui lajin saloihin, ja ryntäsi avauspäivän jokaisessa startissa kärkeen, mutta Fiestan välitykset eivät Suomen nopeimmalla jääradalla riittäneet, ja muut kuittailivat ohi. Toisen päivän alku meni samalla kaavalla ja lopputulos oli seitsemäs.

– Kauhealla raivolla finaalissa kolmantena ja kilpakumppani syöksyi kylkeen, siihen loppui Fordin veto, auto sammui kuin saunanlyhty, Pöntinen manasi kilpailun jälkeen.

Jääradan SM-osakilpailun jälkeen vaihtui hetkeksi laji, autoon ruuvattiin toinenkin penkki kiinni ja siihen istahti kartturiksi kokenut Jouni Näsman. Kaksikko suuntasi Vanttauskoskelle, jossa ajettiin SnowRallyRing-ralli. Kilpailu oli ennakkotutustuttava, mutta aikatauluista johtuen reitin kierto sujui kanssakilpailijan siviiliauton takapenkiltä kuikuillen. Tulos oli murskaava, autokunta ajoi tarkasti pahimpia miinoja vältellen ja nappasi luokkavoiton reilulla yhdeksällä minuutilla.

– Kisa meni ihan putkeen, joitain pieniä tilanteita oli. Jouni himmasi ja takoi järkeä päähän kun mun teki koko ajan mieli mennä kovempaa, ja oikeassa hän oli, olisi ollut noloa vetää nurin reilussa johtoasemassa.

Palkintojenjaon jälkeen retkikunta otti suunnakseen Kuusamon, seuraavana päivänä oli vuorossa taas jääradan SM-osakilpailu. Siellä “Paltamontauti” jatkui, Fiestalla kiidettiin hyvissä asemissa ensimmäiseen mutkaan, mutta sen jälkeen muiden autossa oli enemmän ruutia eikä tulosta tullut.

Kesän rallicrossradoilla sattui ja tapahtui

Kesäkausi alkoi Vilppulasta, siellä ajettiin ensimmäin FinRX-sarjan osakilpailu. Sarja on kansallinen jatkuvasti suosiotaan nostanut rallicross-sarja, jossa mukana ovat sekä crosskartit että “koppiautot.”

Uran ensimmäinen rallicrosskilpailu oli ikimuistoinen, ja lopputulos nosti toiveet korkealle. Pöntinen nousi toiseksi korkeimmalle korokkeelle.

– Alkuerässä kanssakilpailija kaatoi autonsa mun auton niskaan, olin kaiteen ja kaverin välissä, hänen auto osui penkkaan ja lähti pyörimään, olihan menoa. Finaaliin pääsin lähtemään eturivistä, ajettiin siististi maaliin ja olin toinen. Aika paljon siellä auto oiottiin, pyöränkulmia säädettiin yms, oli tapahtumarikas päivä, Pöntinen kertasi Särkikankaan kilpailun.

Rallicross jatkui, seuraava FinRX-osakilpailu ajettiin Virroilla. Vauhti radalla oli jälleen kohdallaan, mutta jokin rytky irrotti moottorin joka johti vetoakselien katkeamiseen. Fiestaa ei kenttäolosuhteissa voitu korjata.

– Kisa ajettiin mun syntymäpäivänä. Vauhti oli pirun hyvää, ja koko kisa olisi varmaan mennyt ihan hyvin ellei moottori olisi pudonnut. Jouduin siirtymään yleisöön, joten jäi 19-vuotislahja saamatta.

Rallia ja rata-ajoa

Kotikonnuilla kun ajetaan rallia, mukaanhan se on lähdettävä, SM Pohjanmaa Ralliin kartturiksi lupautui Marko Erkkilä. Kilpailu alkoi hyvin, kaksikko oli avauserikoiskokeen jälkeen toisena. Tilanne säilyi ennallaan seuraavankin pikataipaleen jälkeen, mutta tässä vaiheessa huoltoon kantautui huolestuttavia uutisia. Fiestaan oli ilmaantunut jotain vikaa, joten leikki oli jätettävä perjantaina illansuussa kesken. Auto vietiin talliin ja töitä tehtiin koko yö, jotta aamulla ralli voisi jatkua.

– Vesipumppu rikki, syyläri rikki, moottori keitti ja samalla meni sitten kansipahvi. Ruuvattiin autoa kuntoon koko yö, aamulla kuuden aikaan se oli nipussa ja kasilta piti olla lähdössä. Laitettiin käyntiin, olin ajamassa autoa kärrylle kun alkoi yhtäkkiä käymään kolmella pytyllä. Oli päässyt vettä pyttyyn. Loppuun asti yritettiin, mutta se ralli loppui siihen. Silloin pääsi pari voimasanaa, Pöntinen muistelee.

Rallittelun jälkeen oli ajotapa säädettävä uuteen asentoon, edessä oli kauden ensimmäinen kilpailu asfaltilla. Parilla edellisellä kaudella MMR-Teamissa endurancea ajanut Pöntinen oli saanut jälleen kutsun mestaritiimin Hondan rattiin. Kilpailu Botniaringin radalla meni kuin rasvattuna, tiimi otti voiton ja nuorukainen sai balsamia rallista koituneisiin viiltohaavoihin.

SM Pohjanmaa-rallissa. Kuva: Reijo Kärkkäinen

Takaisin rallicrossiin ja kauden kruunuksi mestaruuteen

Helteet hellivät Pöntisen palatessa rallicrossin pariin. Joensuu, Hyvinkää ja Nokia, siinä loppukesän ja alkavan syksyn kilpailukalenteri. Joensuun radalla vauhtia oli, mutta Fiestaa vaivasivat oudot käyntihäiriöt.

– Johdin semiä, ja lisälenkille mennessä auto sanoi moooo… se meni vikatilaan, piti sammuttaa ja laittaa uudestaan käyntiin. Finaaliin starttasin takarivistä, sain hyvä lähdön ja taistelin voitosta, kunnes iski taas sama vika. Auto sammuksiin, uudestaan käyntiin ja matkaan. Ajoin kauhealla raivolla muita takaa ja sainkin kiinni, mutta kierrokset loppuivat kesken ja jäin kolmanneksi. Tämän kisan jälkeen mua ketutti, kierrosajat olivat hyviä, mutta auto pätki. Kun lähdettiin Ylämyllyn radalta kohti kotia, totesin isälle, että nyt alkaa totisesti ottamaan päähän, haluan myös voittaa!

Hyvinkään ja Nokian kilpailut voidaan kategorioida saman otsikon alle: vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

– Todistettiin ettei kolme “pohojalaasta” mahdu yhtä aikaa ensimmäiseen mutkaan. Duudsonien Jarppi, mun Pohjanmaa Rallin kartturi Marko Erkkilä ja minä. Tehtiin kasa muttei alettu sentään painimaan, mun Fiesta sippasi siihen, sivulasit murusina pitkin rataa.

– Nokialla kolmannessa erässä sain kaiken natsaamaan ja ajoin voittoon, mutta semifinaalissa taas tapahtui. Ystävällinen kilpakumppani halusi vauhdittaa menoa perästä, menin töötin jälkeen pitkin kaiteita ja Fiesta oli sen jälkeen kaput. Harmitti, koska olin sarjassa päätöskisan alkaessa kolmantena, mutta keskeytyksen vuoksi putosin seitsemänneksi.

– Kausi päättyi asfaltille ja mestaruuteen, syksyllä ajettiin vielä Alastaron radalla MMR-Teamin kanssa endurancea. Kisa sujui ilman ongelmia, oma ajo sujui ja tiimi toimi. Maaliin tultiin toisena, ja se riitti sarjan mestaruuteen, kolmannen kerran putkeen.

Tähän lokakuiseen kilpailuun päättyi Tuomas Pöntisen vauhdikas kausi 2019. On aika sammuttaa valot tallista hetkeksi, levätä ja valjastaa uusi ratsu alkavan kauden mittelöitä varten.

– Kerrotaan alkuvuodesta mitä kaikkea on tulossa. Nyt on aika kiittää tukijoita, ystäviä, perhettä ja kilpakumppaneita menneestä kaudesta, Pöntinen päättää.

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli