Tulevaisuuden tähti

Kuva: AKK Sports Oy

TULEVAISUUDEN TÄHTI -projekti

Suomi on kuuluisa kansainvälisesti menestyneistä rallikuljettajistaan – niin menneinä vuosina, nyt, kuin toivottavasti tulevaisuudessakin. Neste Rallin järjestäjä, AKK Sports Oy, perusti vuonna 2014 lupaavia rallikuljettajia kartoittavan projektin vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Suomen MM-ralliin, Neste Ralliin. Hän pääsee näyttämään taitojaan Suomen MM-rallin sorateillä täydellisellä kilpailupaketilla, sisältäen R3T-ralliauton ja huoltokokonaisuuden: renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut, testin ennen kisaa, koulutuksen ja valmennuksen, kuin myös konsultoinnin PR- ja mediasuhteiden hoitamiseen.

Kilpailualustana Ralli SM -sarja

Tulevaisuuden Tähti valitaan Ralli SM -sarjassa kerrytetyn menestyksen kautta. Sarjan promoottorina toimii AKK Sports ja kilpailujen järjestäjinä paikalliset autourheiluseurat. Unelmana MM-ralli -kilpailun osallistujat ajavat luokassa SM3, jossa autot ovat FIA R1 ja R2 -luokiteltuja. Kasvavassa suosiossa oleva SM3 on erityisesti nuorten kilpailijoiden luokka, jossa kaluston ylläpitokustannukset pysyvät järkevinä. Luokasta on luonteva siirtyä eteenpäin R5- tai Super2000-luokan autoihin. Merkkeinä luokassa toimivat Citroën, Ford, Peugeot ja Skoda.

Viralliset yhteistyökumppanit

Rallivakuutus_logo_3 Matkavaraukset 24 h checkout_logo michelin

Checkout,     Matka-Agentit,   Michelin,     Rallivakuutus

Voittajan valintaprosessi

Valintaprosessissa otetaan huomioon Ralli SM -sarjan 4 ensimmäistä osakilpailua, eli osakilpailut, jotka ehditään ajamaan ennen päätapahtumaa, Neste Rallia. Nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat luokkansa SM-pisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen Suomen Urheiluopistolle, Vierumäelle. Kuskien ajoanalyysi tehdään perustuen kauden varrella annettuihin näyttöihin. Ajoanalyysin lisäksi testissä arvioidaan kuskien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediasuhteissa suoriutumista.

Juuso Nordgren (AKK Sports Oy - Jani Räsänen)

Tulevaisuuden Tähti 2016 – Juuso Nordgren

Juuso Nordgren on Suomen rallin Tulevaisuuden Tähti päihitettyään kaksi haastajaansa kisassa ajopaikasta 28.-31.7.2016 kisattavaan Neste Ralliin. Kuljettajalupaus osallistuu Suomen MM-ralliin Citroën DS3 R3T -autolla JWRC-luokassa.

Nordgren voitti kaksi päivää kestäneen finaalin jossa arvioitiin nuotitusta, henkistä ja psyykkistä vahvuutta ja viestinnällisiä valmiuksia englanninkielisessä haastattelussa. Finaalin jury koostui alan vaikuttajista ja ammattilaisista ja he seurasivat testien jokaista vaihetta silmä tarkkana. Nordgrenin lisäksi finaaliin osallistuivat Pyry Ovaska ja Miika Hokkanen.

Päätös testien jälkeen oli, että Juuso Nordgren on näistä kolmesta nuoresta lahjakkuudesta se, joka ansaitsee tämän unelmatilaisuuden.

“Olin helpottunut, kun kuulin että voitin, koska minulle ladattiin aika paljon paineita tähän kisaan!” kertoi 19-vuotias Nordgren kisan ratkettua.

“Olen ajanut rallia vasta kaksi vuotta, joten minulla ei ole kovin paljon kokemusta, mutta tein vain parhaani koko ajan. Tämä olisi ollut hieno kokemus vaikka en olisi voittanutkaan, koska me kaikki opimme tässä paljon ja jouduimme ponnistelemaan todella kovaa.”

“Tämä on minulle aivan mahtava tilaisuus ja aion ottaa siitä kaiken irti.”

Neste Ralli on Nordgrenin ensimmäinen MM-ralli. Hän seuraa nyt hyvää tulosta tehneiden aiempien Tulevaisuuden Tähtien, Teemu Sunisen (2014) ja Jari Huttusen (2015) jalanjäljissä.

Juuso Nordgren, profiili:

Syntynyt: 19.1.1996 (19-vuotias)
Kotipaikka: Karkkila
Ura: 2015 Rallin Suomen Juniorimestari
Kaksi voittoa SM3 / R2 luokassa Ralli SM-sarjassa tänä vuonna
Auto Ralli SM-sarjassa: Peugeot 208 R2
Ralli-ihanne: Sebastien Loeb – paras kaikessa.
Rata-ihanne: Ayrton Senna.
Tiesitkö? Markku Alen ja yhdeksänkertainen Suomen mestari Juha Salo tulevat myös Karkkilasta.

Tulevaisuuden Tähti 2016 jury:

Jani Backman, Neste Rallin promoottori
Jouni Ampuja, rallivalmentaja
Sebastian Lindholm, rallikuljettaja, testausekspertti
Jarno Riski, urheiluvalmentaja
Erik Veiby, rallimanageri

Tulevaisuuden Tähti – aiemmat voittajat:

2015: Jari Huttunen
2014: Teemu Suninen

 

www.tulevaisuudentahti.fi