Ralli 28.07.2017

Tulevaisuuden Tähti Lindholm aloitti uransa ensimmäisen Neste Rallin

Emil Lindholm Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Tämän vuoden rallin Tulevaisuuden Tähti Emil Lindholm teki ensiesiintymisensä MM-sarjassa kotikilpailussaan torstai-iltana 27.7.

21-vuotias Lindholm kilpailee JWRC-luokassa voitettuaan täydellisen ajopaketin Neste Ralliin tultuaan valituksi Tulevaisuuden Tähdeksi aikaisemmin tänä vuonna.

Lindholmin torstaipäivä alkoi testierikoiskokeella legendaarisella Palsankylällä.

– Se oli vanha kunnon Palsankylän erikoiskoe höystettynä isolla hypyllä. Oli hyvä nähdä, kuinka auto käyttäytyy hypyissä. En ole aikaisemmin nähnyt nyppyä, johon et voi mennä paljon satasta lujempaa ja selvitä siitä. Näitä nyppyjä tulee olemaan vielä paljon varsinaisella reitillä.

Torstai jatkui FIA:n virallisella lehdistötilaisuudella, jossa Lindholm pääsi kertomaan niin kotimaiselle kuin kansainväliselle medialle Tulevaisuuden Tähti –projektista.

– Tittelin voittaminen on hieno tilaisuus päästä näyttämään kykynsä tämän lajin huipputasolla. Aikaisemmat Tulevaisuuden Tähdet ovat edenneet hienosti urallaan. Titteli itsessään ei tietysti tuo mitään, joten töitä on tehtävä kovasti ja toivon pystyväni siihen.

Neste Ralli alkoi viimein Harjun erikoiskokeella torstai-iltana. Lyhyt kaupunkierikoiskoe tarjoili alustana niin soraa kuin asfalttia. Lindholm oli kuudes JWRC-luokassa ja on 3,8 sekuntia perässä kärkeä, kun karavaani starttaa perjantaina uuteen rallipäivään. Perjantaina ajettavaa on peräti 12 erikoiskoetta ja 145,71 EK-kilometriä.

– Harju tuli ihan hyvin. Otimme aika rauhallisesti, sillä tie oli liukas ja emme halunneet ottaa mitään riskejä. Varsinkin asfaltti oli yllättävän liukasta, mutta myös sora, sillä se oli hyvin irtonaista. Odotan innolla huomista, joka on pitkä päivä. Meidän täytyy olla tarkkana, että emme vahingoita autoa, sillä ennen ensimmäistä huoltoa ajetaan kuusi erikoiskoetta.

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Tänak Neste Rallin avauspäivän nopein

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli