Ralli 27.07.2018

Tulevaisuuden Tähti Hokkalan MM-debyytti sai alkunsa “WRC3-luokan kolmen kärkeen yritetään”

Henri Hokkala on kautta aikojen viides rallin Tulevaisuuden Tähti. Kuva: Toni Olllikainen / AKK

Rallin Tulevaisuuden Tähti -palkinnon tänä vuonna voittanut Henri Hokkala aloitti urakkansa Neste Rallissa torstai-iltana, kun vuorossa oli ensimmäinen veto Harjun erikoiskokeella. Hokkala ajoi kelpo ajan ollen WRC3-luokan 12.

Hokkala tunnetaan myös entisenä jääkiekkoilijana, mutta nyt ura rakentuu vahvasti ralliautoilun parissa. Tikkakoskelainen kuljettaja tietää kotikilpailunsa haasteet.

– Teen tietysti parhaani, mutta tämä on pitkä ralli. Tämä on todella hieno mahdollisuus ja on mahtavaa päästä ajamaan kotiteillä MM-rallia.

Ennen Neste Rallia Hokkala pääsi palkintonsa mukaisesti testaamaan käytössään olevaa Ford Fiesta R2 -ralliautoa Puolassa.

– Ajoimme noin 100 kilometriä testiä, mutta tiet olivat aika erilaisia kuin täällä. Lisäksi rallin SM-sarjassa ajan Peugeotilla, joten nyt kun tässä Fordissa on turbo mukana, niin onhan se vähän erilaista. Opin kuitenkin siltä reissulta paljon.

Hokkala naulaa kovan tavoitteen Neste Ralliin.

– WRC3-luokan kolmen kärkeen yritetään.

Neste Rallissa ajetaan tänään perjantaina yhdeksän erikoiskoetta Korpilahden, Petäjäveden, Äänekosken ja Korpilahden suunnalla. Päivän kymmenes ja päättävä erikoiskoe puolestaan tuo rallikaravaanin jälleen Jyväskylän ydinkeskustaan Harjulle. Hokkala ja hänen kartanlukijansa Kimmo Pahkala ajavat reitillä numerolla 75.

Tuloksia EK 1/23 jälkeen, WRC3-luokka
1. Ken Torn (EST) 2.08,3
2. Emil Bergkvist (SWE) + 0,6
3. Terry Folb (FRA) + 2,2
4. Jean-Baptiste Franceschi (FRA) + 2,4
5. Luca Bottarelli (ITA) + 3,0

12. Henri Hokkala (FIN) + 5,7

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli