Jäärata-ajo 24.03.2019

Tukiaisen kausi alkoi SM-hopean arvoisesti

Tero Tukiainen (etualalla) taisteli erikoisliukuesteiden Suomen mestaruudesta Joni-Pekka Rajalan (oik.) kanssa. Kuva: Tero Lyttinen

Tero Tukiaisen kilpailukautta kaudella 2019 on ajettu neljä kilpailua, kun Parkanon Urheiluautoilijoita edustava kuljettaja ajoi SM-jääratasarjan. Ensimmäinen kausi SM-jäällä oli arvoitus, miten rallicrossin autokrossi-luokassa menestyksekkäästi ajaneella Toyota-kuljettajalla vauhti riittää.

Sarjan toinen viikonvaihde, eli kolmas ja neljäs osakilpailu ajettiin maaliskuun 23. ja 24. päivä Kuusamossa. Kevät teki silläkin korkeudella tuloaan, mutta ajamaan päästiin pehmoisesta jäästä huolimatta. Lauantaina Tukiainen oli luokassa yksi, eli vakioliukueste-renkailla ajetun luokan seitsemäs. Alkuerässään hän oli kolmas.

Luokassa kaksi ajetaan erikoisliukueste-renkailla. Pitkät piikit sopivat paremmin Tukiaisen ajoon ja Paltamon avauskilpailun voitto sekä kolmas tila sai hyvää jatkoa, kun lauantaina hän ajoi finaalin toiseksi voitettuaan alkuerän.

– Kyllä taktiikkana oli, että ajan luokan yksi lähdöt “pois alta”. Panostin luokkaan kaksi, koska siinä tuntui heti alussa kulkevan paremmin. Pito pitkillä piikeillä on parempi. Lyhyillä piikeillä auto liitää enempi, kun on lunta radalla, Tukiainen avasi jääratakautensa kuvioita.

– Luokan kaksi finaalissa lähti kyllä hyvin viivalta ja tulin ulos ensimmäisestä mutkasta kolmantena. Emil Westman pyörähti keulasta ja Joni-Pekka Rajala nousi kärkeen. En kuitenkaan päässyt hätyyttelemään häntä. Hyvä kakkostila, Tukiainen mietti finaalia.

Sunnuntaina luokassa yksi alkuerän sijoitus oli kolmas, mutta finaalissa vauhti riitti sijaan kuusi. Loppupisteissä Tukiainen on viides.

Luokassa kaksi oli mahdollisuus myös mestaruuteen, mikäli Tukiainen voittaisi Joni-Pekka Rajalan ja heidän välissään olisi tuloksissa joku kilpailija. Alkuerän nelostila vei finaalin, josta tuloksena oli sama sija. Tämä tarkoitti, että Tukiainen pokkaa sarjasta SM-hopeamitalin. Eroa Suomen mestaruuden voittaneeseen Joni-Pekka Rajalaan tuli 12 pistettä.

– Oli tasainen alkuerä, koska ajettiin vain yksi erä. Finaalissa sain paremman lähdön kuin lauantaina. Koitin ajaa porukan ohi ulkoreunoja, mutta paikkoja ei vain löytynyt, Tukiainen totesi.

Mies on erittäin tyytyväinen hopeaan ja siihen, että vauhti riittää.

– Olen kyllä tyytyväinen, että lähdin jäälle ajamaan. Mielestäni oli hyvä ratkaisu, että kilpailut vietiin sinne, missä on mahdollista ajaa. Olosuhteet Paltamossa ja Kuusamossa olivat hyvät, eikä sitä pahinta, eli lumipölyä juurikaan ollut.

Tukiaisen valmistautuminen alkaa heti toukokuun 25. päivä alkavaan rallicrossin SM-sarjaan, jossa hän jatkaa samalla Toyotalla.

– Auton täydellinen huolto alkaa heti, Tukiainen ilmoitti.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo