Rallicross 28.07.2019

Tukiaiselle hyvät pisteet Jurvan SM-rallicrossista

Tero Tukiainen oli hyvässä vauhdissa Botniaringillä. Kuva: Vesa Rauhala

Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Tero Tukiainen ajoi pistetilanteen kannalta loistavan päivän rallicrossin SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa Kurikan Jurvassa Botniaringin radalla. Täydellinen suoritus mureni pieneen ajovirheeseen ja Tukiainen oli Autokrossi-luokan kolmas.

– Toyota MR2 lähti koko päivän hyvin viivalta. Periaatteessa kaikki lähtöni onnistuivat hyvin. Ykkösenä voi ajella omaa ajoa ja muut nieli pölyä, Tukiainen aloitti päivän tiivistyksen.

Ensimmäisessä alkuerän tuloksissa hän oli neljäs. Toisessa ja kolmannessa alkuerissä Tukiainen ajoi lähtövoittojen kautta nopeimmat ajat, joista pistepussiin ropisi tarvittavia SM-pisteitä. Myös semifinaalista tuli voitto, joka tarkoitti finaaliin ykkösruutua.

– Radalla on ajettu driftingiä ja radan sisäosaan on jäänyt kumia eli pitoa oli hyvin. Vaikka oli kuuma keli, niin auton kanssa ei ollut lämpöongelmia koko päivänä, Tukiainen mietti ennen finaalia.

Finaalissa hän sai taas hyvän lähdön ja ensimmäisessä mutkassa muut kolistelivat ja Tukianen kiisi kärjessä. Paikka ykkösenä jatkui, kunnes kolmannella kierroksella Tukianen ajoi soralta asfaltille tulevan mutkan ahnaasti sisältä ja joutui ajamaan heinäpaalin toiselta puolelta.

– Koitin ajaa sen paikan eri vaihteella, kun aikaisemmin. Vauhti vain putosi ja pääsin jatkamaan. Siitä pääsivät takaa tulleet Jori Seppälä ja Jere Tikka ohi. Kyllä siinä kohtaa manoota kuskin suusta tuli, Tukiainen harmitteli.

Kolmas tila ja alkuerien hyvät pisteet pitävät Tukiaisen sarjan viidentenä, mutta ero kärkeen kaventui 14 pisteeseen. Sarjassa on jäljellä vielä Kouvolan ja Honkajoen osakilpailut.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross